Vad är en bumerang?

en bumerang, även känd som kastar käpp, är ett trä post ofta formade i form av ett öppet platt V eller ett kryss. En bumerang kan också ta andra former, men endast den öppna V och X-format återvänder bumeranger. En icke-återvändande bumerangen användes mest av australiska aboriginer som jakt vapen eller ens som en ersättning för att bekämpa klubbor. Även bumeranger är inte exklusivt till Australien, kommer namnet från den australiska Turuwal stam, som används bumeranger så långt tillbaka som 3000 år sedan.

En återvändande Boomerang är utformad så en av dess sidor är flackare än den andra. Detta tillåter luften att flöda på ett sätt som ger lyft. När kastades korrekt, kommer en bumerang använda hissen för att flyga i en kurva och återgå till utgångspunkten. Om kastas fel, kommer dock bumerang flyga upp och sedan falla till marken när vinden hissen stannar. Lära sig att kasta en bumerang kräver övning, som de flesta gör det på ett sätt som liknar en frisbee ®, vilket resulterar i att bumerangen flyger upp snarare än spinning.

En bumerang som används för idrott kan göras av en myriad av material. Trä är det traditionella, men fler och fler bumeranger byggs av plast. Den genomsnittliga vikten för en bumerang är tre uns (85 g), med mycket få modeller någonsin bli över fyra. Användarna kan välja mellan en höger-och vänstertrafik bumerang. De är konstruerade på olika sätt så att de snurrar i motsatt riktning. Använder fel bumerang kommer att göra kastar svårt för användaren och kan resultera i besvärliga snurrar.

Det finns flera bumerang tävlingar som anordnas runt om i världen, den största är en VM hålls vartannat år. Professionella spelare tävlar i en rad utmaningar, såsom noggrannhet, uthållighet, trick fångst och långa avstånd. Spelare från Tyskland, Schweiz och USA ofta tar titeln. Swiss Boomerang spelare Manuel Schütz innehar rekordet för längsta kast, som uppgick till 781 fot (238 meter) och föll till marken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.