Vad är en Sweet Spot?

A sweet spot är något som förkroppsligar det bästa eller mest effektiva av en sak, ofta en plats på en fladdermus eller racket. Det är oftast den mest produktiva plats och den som har strävat efter, på grund av en kombination av egenskaper. Den sweet spot används ofta för att beskriva platsen för optimal prestanda i verktyg såsom en klubb eller tennisracket, och är känd som centrum för slagverk.

Termen sweet spot används oftast inom idrotten. En person kan slå en sweet spot på ett basebollträ, vanligtvis i mitten av den tunna delen av BAT, som vanligtvis uppnår högsta prestanda. Det är viktigt eftersom det ger mest fart, energi och makt. Samtidigt som svänger på ett slagit bollen om smeten träffar bollen med sweet spot, kommer det att köra igenom bollen utan studsade tillbaka från den kraft bollen. Träffar inte på sweet spot följs av en liten rekyl, som lätt kommer att minska flykt bollen. P

sweet spots finns i andra idrotter med samma studsade effekt. En fotboll kan slå med sweet spot i tån och på sweet spot i bollen, strax under mitten. En golfboll kan slå på sweet spot i klubben eller putter, i mitten, och vid sweet spot av bollen. En tennis racket och reser bollen med de mest naturliga flygningen är hit på sweet spot. En fotboll när punted rör sig med de mest konsekvent spinn på sweet spot och en volleybollplan hit på sweet spot producerar reboundeffekt. Det finns också sweet spots i många arkitektoniska strukturer, såsom broar, som Funktionen ett område i mitten än kan stå som en suspension eller båge, och därmed minskar den mängd material som behövs för att stödja mitt på bron. Inom elektronik, även hänvisar en sweet spot till ett område med maximal produktivitet eller användning, t. ex. som en plats med optimal mottagning eller ringa kompetens inom telekommunikation.

En söt plats kan anges med en person som sitt område eller verksamhet av högsta prestanda, eller som en plats på kroppen som ger en mycket behaglig effekt. Den sweet spot kan hittas genom en tatuering eller piercing (oftast på näsan), eller med en massage på många ställen runt kroppen. Det kan också vara en sweet spot mellan två högtalare där ljud är där det var tänkt att bli hörd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.