Vad är en Street Light?

En gata ljus är ett lätt installeras vid kanten av en vägbanan för att belysa den sida av vägen. Historien om belysning gator och vägar är mycket gammal, med bevis för att många grupper i den antika världen uppmuntras medborgarna att hålla utomhusbelysning brinnande genom kvällens lopp för navigering och säkerhet. De tidigaste formella gatubelysning drivas som en kommunal tjänst var gas ljus, som handlit med en besättning människor varje kväll. Så småningom ersattes gas belysning med elektrisk belysning, och gatubelysning idag är oftast helt automatiserad.

Syftet med en gata ljus är inte att belysa vägbanan, på natten ska förarna med strålkastare, som kommer att lysa upp vägen för dem. Gatubelysningen tänds vid sidan av vägen, varna förare för potentiella faror och situationer som de måste vara medvetna om. De kan också användas för att signalera att det finns en korsning, så att förare kan förberedas för gränsöverskridande trafik eller gör dig redo att svänga in på en sidogata.

Gatubelysning är också en säkerhetsfunktion. Väl upplysta områden tenderar att vara mindre farliga när det är mörkt eftersom det är svårare att begå brott när scenen är helt upplyst. Gatubelysning som håller parkeringsplatser och gator lyser upp på natten gör det säkrare för medborgarna att vara ute efter mörkrets inbrott. De kan också vara användbar för navigering för människor som går, gör att människor kan tydligt se på trottoaren och det omgivande området. är Gatubelysning ibland kritiserats för att vara en källa av ljusföroreningar. Flera tillverkare har reagerat på detta med mönster som är avsedda att minska ljus läckage. Polerna där gatubelysningen är monterade kan också vara en fara, eftersom människor kan träffa dem i bilar, och polackerna kan också falla under stormar eller missfoster incidenter till följd av metall trötthet. En gata ljus kan också utveckla elektriska problem som orsakar hela polen att bli elektrifierade, men detta är sällsynt.

Många gatubelysning idag fungerar med användning av sol-sensorer som aktiverar ljuset när det blir mörkt. Några är också solcellsdriven, ge dem möjlighet att arbeta på fristående stolpar utan att det behövs en energikälla. Vissa städer kan använda timers för gatubelysning, främst när det gäller äldre system som inte har uppgraderats.

Kommunerna brukar uppskatta att ha fått kännedom street light strömavbrott. Om någon märker att en gata ljus ut, han eller hon kan ringa staden avdelning eller elektriska företaget att rapportera produktionsstopp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.