Vad är en Straw Poll?

En Straw Poll är en informell opinionsundersökning. Termen "Straw Poll" tros ha kommit från en 1800-talets amerikanska jordbruksmark praxis gungade "strån i vinden" för att testa vindriktningen. Av 1820-talet, har en del amerikanska tidningar en Straw Poll som informellt undersökta allmänna opinionen som ett sätt att testa vilken riktning den politiska "vindar. "

Troligtvis den mest kända Straw Poll var presidentens en genomförts och publicerats 1936 av en amerikansk tidskrift kallad Literary Digest. Digest s Straw Poll resultat hade många människor tror att demokraten Franklin Delano Roosevelt skulle förlora med stor majoritet, men han vann med stor majoritet. Den Digest s problem hade varit att deras e-postlista, som de används för sitt Straw Poll, bestod av namn från motorfordon register och böcker telefon endast. Namnen på listan inte täcker många amerikaner på den tiden som var för fattiga för att ha antingen en bil eller en telefon. Tillsynen på namnen Straw Poll orsakade Digest för att gå i konkurs strax efter.

Intressant nog var reklam forskaren George Gallup möjlighet att exakt förutsäga Roosevelts stora seger. Han skapade stor trovärdighet för sitt företag, The American Institute of Public Opinion, som också exakt förutsäga Digest s Straw Poll skulle vara bristfällig och leda tidningens undergång. George Gallup, med sin Gallup Poll, senare blev ett känt namn.

I dag, i en ålder av Internet, virtuella halm opinionsundersökningar är vanliga. Online versioner av tv-stationer nyheter och tidningar har ofta daglig icke-vetenskapliga halm polls. Organisationer sätta ibland halm omröstning på sin hemsida för att ge dem en uppfattning om antalet medlemmar är intresserade av en händelse. Till exempel kan en Straw Poll frågar hur många medlemmar skulle vara intresserade av att träffas för ett möte på en viss plats, skulle hjälpa organisationen besluta om siffrorna skulle vara motiverat att hålla mötet där.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.