Vad är en Nano tupplur?

En nano tupplur är en period av sömn som varar mellan 15 och 30 sekunder. Det är allmänt ofrivilligt, och ofta uppstår när människor är otroligt trött och uttråkad. Många kontorsanställda och elever är bekanta med begreppet, tack för att somna vid sammanträdena och klasser. Även tupplur i allmänhet anses vara till nytta, nyttan av nano tupplur är tvivelaktiga, eftersom man i allmänhet inte sover tillräckligt länge för att verkligen koppla av.

Falling verkar sova utnyttja människor på flera sätt. Sleep främjar allmän healing, avkoppling och normala hormonnivåer. Medvetslöshet tycks också ha en viktig roll för lagring och bearbetning av minnen. Olika organismer behöver olika mycket sömn, och de nationella handlingsplanerna har länge rekommenderats för människor. Genom att ta en tupplur eller siesta, kan man uppdatera sig, gör sina dagar i slutändan mycket mer produktiv och trevlig. Många människor hittar en 20 minuters "power nap" optimal, eftersom den tycks ladda den sovande extremt effektivt. Man kan också ta kortare tupplurar såsom micronaps, nationella handlingsplaner som bara varar några minuter, och de kan vakna med en överraskande känsla av välbefinnande. För människor som försöker integrera sov i sina rutiner, att den bästa tiden tupplur är på förmiddagen eller tidig eftermiddag. Sent på eftermiddagen, är det möjligt att smyga in i djup sömn, vilket kan ge dig känslan groggy och ut ur den, snarare än utvilad. Eftersom en nano tupplur bara varar några sekunder, gör det inte bidrar mycket till napper allmänna hälsa. I själva verket, eftersom man oftast känner sig skyldig och framhöll då vakna upp ur en nano tupplur, är det fullt möjligt att den tupplur faktiskt kan göra napper mår sämre. Däremot kan den användas som en indikator som tyder på att det är dags för en mer lång tupplur, eller ett miljöombyte.

p

Människor är ofta bannor för att falla sover på jobbet eller i skolan. Detta kan inte vara det bästa sättet att problemet, eftersom faller in i en nano tupplur kan vara ett symtom på ett hälsoproblem. Om du befinner dig ofta avsteg, kan du överväga bättre sömn hygienen så att din nattvila är mer fördelaktigt. Det är också en god idé att tänka på att integrera de nationella handlingsplanerna i din rutin. Många arbetare, till exempel, är tillåtet flera 15 minuters raster varje dag, du kanske vill utnyttja en av dessa perioder paus för att sova middag i ett mörkt, lugnt område på din arbetsplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.