Vad är en Horologist?

En horologist är någon som tävlar i URMAKARKONST, studiet av Tidsangivelserna apparater, exempelvis klockor, kronometrar, och klockor. Horologists får arbete inom forskning, utveckling av nästa generations tid bitar, och de kan också vara historiker URMAKARKONST. I andra fall, en horologist arbetar aktivt i det professionella området URMAKARKONST, beslutsfattande och reparation tidmätare av alla former och storlekar.

Sysselsättningen inom yrkesområdet för URMAKARKONST är någorlunda stabil, eftersom traditionella klockor och ur fortfarande mycket levande. Många människor, exempelvis få transport klockor som bröllopspresenter, eller klockor efter examen eller pensionering, och dessa tidmätare kräver tillgång till branschfolk från tid till annan. Att bli en klocka eller urmakare är vanligen en tidskrävande process. Människor vanligtvis utbilda lärlingar i butikerna drivs av erfarna horologists, och området kräver en mycket stadig hand, ett gott öga, en uppmärksamhet på detaljer, och en tolerans för mycket petiga, exakt vilka också kan vara mycket krävande. Många nationer har yrkesorganisationer horologists som erbjuder särskild utbildning och certifiering för människor intresserade av området, mot professionella medlemskap, är personer som är listade i kataloger, så att kunderna kan hitta dem.

Konsten att göra eller reparera en timepiece är ganska komplicerat, särskilt för en horologist som handlar med antika timepieces. Många delar av klockor fortfarande hand tillverkas, och de är mycket små och ömtåliga. En horologist kan dissekera en klocka genom att titta på det, komma till roten av problemet som orsakar det att sluta köra innan du tar isär den och börjar reparationer. Med antikviteter och värdefulla tidmätare, måste horologists vara särskilt försiktig så att inte skada juvel rörelser och andra funktioner.

Vissa guldsmeder erbjuder även titta på reparation, men om du har ett särskilt fint timepiece, bör du rådfråga en professionell horologist . Vissa företag såsom Rolex garantera deras tidmätare för en livstid, och de kommer att ge URMAKARKONST tjänster till kunder som begär det. Fördelen med att försöka titta på reparation eller underhåll från det företag som gjorde armbandsuret att horologist kommer att vara väl förtrogen med den stil och design av klockan, och han eller hon kan vanligtvis få tillbaka till arbetslivet för ganska snabbt.

historia och utveckling av urverk är också en fascinerande gren av URMAKARKONST. Tiden har varit en viktig fråga för människor i hundratals år, eftersom det används till allt från hindra tågen från att krascha att beräkna longitud. Studiet av människans tidiga strävanden på detta område kan bli ganska intressant sätt att se på framsteg inom vetenskap och teknik, eftersom urmakare var på en punkt på framkanten av denna utveckling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.