Vad är en Fist Bump?

En fist bump är en vänlig gest utbyts mellan individer, ungefär som ett handslag eller en high five, där två personer bump deras avslutades nävarna tillsammans på knogarna. Valfritt antal tillfällen kan det finnas anledning till en knytnäve bula, från att möta en gammal vän för att fira en seger, och fist bump kan också kombineras i en annan form av fysisk hälsning. Den fist bump är också känd som en knytnäve pund, bula, eller knoge bula, bland annat.

Bland de stora biblioteket i fysisk hälsningar användas av människor över hela världen, är fist bump lite ovanlig eftersom det innebär en knuten näve. I de flesta samhällen, är en stängd hand uppfattas som fientliga eller konfronterande, snarare än vänlig, och detta kan leda till en viss misstolkning av Fist bump bland människor som inte känner till gest.

Ursprunget till fist bump är lite oklart. Tidigare belägg för att det kan vara relaterade till handlingsplanen hälsningar utbyts av soldater i afro-amerikanska enheter under andra världskriget och Vietnam. Den DAP hälsning är en form av komplex hälsning som kan ta några sekunder till några minuter, beroende på typ av hälsning som används, och sådana hälsningar nog att inkludera en komplexa inbyggda social kod som identifierar personer som deltar i hälsning till varandra , ungefär som en Masonic handslag. Med tiden kom DAP hälsning ska förknippas med svarta solidaritet, med olika versioner återspeglar medlemskap i organisationer, samhällen och politiska grupper. Säkerligen av 1970-talet, var fist bump vanliga inom idrotten, och många människor känner till mekanik av handlingsplanen hälsning.

Även om de flesta vanliga i det svarta samhället verkar fist bump också bland andra rasgrupper också. Många subkulturer utvecklar sin egen version av en DAP hälsning, som ofta integrerar en knytnäve stöt tillsammans med andra saker som kan omfatta dunkar eller klappa händerna. För personer som tillhör sådana samhällen är fist bump en källa för anslutning med andra medlemmar i samhället, och det kan bli så reflexiva att de inte ens medvetna om att utföra en DAP hälsning.

världen i stort blev intresserad särskilt i näven bump 2008, när USA-demokraternas presidentkandidat hoppfull Barack Obama växlade en knytnäve stöt på pallen med sin fru, Michelle. Den resulterande media frenesi över kärleksfulla gest kom som en överraskning för den kandidat, som helt enkelt påpekade att ibland han och hans fru tycker om att göra "dumma saker" tillsammans. Som en berömd gest, det fist bump var ganska lämpligt för stunden, och kanske roligare för de amerikanska väljarna för att kunna se på TV än några av de mer extravaganta uppvisningar av tillgivenhet mellan kandidaterna och deras makar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.