Vad är en Brain Fart?

För dem av oss som har upplevt en tillfällig preskription av orsak eller en glömsk "tungspetsen" nu finns det en mycket exakt-om klumpiga-sikt: en hjärna fart . Hjärnan fart kan antingen vara ett oklokt ögonblick när en person som tillfälligt glömmer hans eller hennes situation innan de talar, eller det kan vara en så kallad "senior moment" när en bekant tanke eller del av gemensamma kunskap inte kan återkallas omedelbart. En förare får ha en hjärna fart på en motorväg, till exempel, och kör förbi en bekant exit ramp.

Många upplever en hjärna fart när de tillfälligt förlora mental fokus och koncentration på den aktuella frågan. Tiden i det ofokuserat ögonblick, kan en anställd glömma han eller hon talar till hans eller hennes chef eller en erfaren tekniker kan glömma namnet på en grundläggande del eller ett verktyg. Ibland kan en person kan övervinna en hjärna fart och fortsätta med uppgiften, men andra gånger kan han eller hon måste ta itu med konsekvenserna av hjärnan fart innan livet kan återgå till det normala.

Termen hjärnan fart är relativt ny i den populära vernacular, men inte idén om en plötslig utsättning av kroppsliga gaser känd som en fis. Vissa källor anser beskrivande men något scatological termen "brain fart" är den mentala motsvarigheten till en våg av intestinala väderspänningar. På samma sätt kroppen ibland avger en ovälkommen brista av gas, kan hjärnan skapa en tyvärr avbröts bubbla av glömska eller ofiltrerade trodde. Detta okontrollerbar tankebubbla kan tillfälligt vara stötande eller pinsamt, men det borde försvinna lika snabbt som det bildades.

Andra menar att uttrycket "hjärnan fart" är en grov förvanskning av den medicinska termen hjärtinfarkt , med hänvisning till ett plötsligt utbrott av blodkärl som kan leda till stroke eller andra allvarliga funktionsnedsättningar. Lidande en verklig hjärninfarkt kan utlösa samma kort förlust term memory eller olämpligt utbrott i samband med en "hjärna fart. "

Oavsett om det kallas en hjärna fart, senior ögonblick eller det än mer tvivelaktiga "CRS sjukdom," ett tillfälligt förlust av korttidsminne eller en tillfällig improviserad utbrott är helt naturligt och förståeligt. Mycket få människor kan ta sig igenom hela dagen, utan att uppleva minst ett ögonblick av glömska, så det är allmänt vedertagna i en informell miljö för att be om ursäkt ymnigt och skyller händelsen på ett hjärna fart .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.