Vad är en Babymoon?

En Babymoon är en resa som har fattats av föräldrar som väntar barn, begreppet är nära besläktat med "smekmånad", den term som används för att hänvisa till resan som vidtagits för att fira ett nytt äktenskap. Vanligtvis sådana resor görs tidigt i graviditeten att resa är trygg och trivsam för mamman, och de är utformade som ett slags "Last Hurrah" före barnets födelse. Även om föräldraskap är självklart mycket spännande, så innebär det också ett mycket stort liv förändras, och en Babymoon är ett sätt att markera denna förändring medan fira förhållandet mellan föräldrarna.

Normalt är en Babymoon tänkt att vara romantisk och lyxig. Nya föräldrar tycker färdas normalt sett svårt, tack vare de krav som barn, och är romantisk kan vara ännu svårare, när båda föräldrarna är inriktade på behoven i deras beroende. Att åka på en Babymoon kan vara ett sätt för föräldrar att återknyta innan födseln, firar sin kärlek för varandra och stärka sitt band. När man sitter på Babymoon, föräldrar har en sista chans att fokusera på varandra och bedriva en verksamhet som skulle vara en utmaning med ett barn. De kan också ta semester som en chans att skämma bort varandra, får massage och andra behandlingar skönhet, sådan välbefinnande är ofta speciellt roligt för havande kvinnor, som uthärdar ett antal fysiska och psykologiska förändringar under graviditeten.

En Babymoon är också bara en chans att slappna av. Många väljer att åka till tropiska platser för en Babymoon av detta skäl, så att de kan ligga runt på stranden och plaska runt i vattnet, i stället för att pressa sig med välling vandring semestrar eller andra fysiska utmaningar. I den stressiga veckor efter födelsen, kan det vara skönt att tänka tillbaka på den tid för avkoppling och restfulness utnyttjas under Babymoon. Förutom att vara bra för föräldrarna, kan ett Babymoon också vara bra för bebis. Även i livmodern, foster är mycket lyhörda för de psykiska och fysiska tillstånd hos modern, och en avslappnad, glad, utvilad mamma tenderar att ge friskare och gladare barn. Vissa människor upplever också att foster också svara på de känslor människor runt om modern, som skulle göra det kärleksfulla bonding som uppstår under en Babymoon fördelaktigt för barnet också.

Resa företag som tillgodoser nya föräldrar är ganska lätta att hitta, och många hotell och spa erbjuder Babymoon paket som är anpassade specifikt för nyblivna föräldrar. Dessa paket kan innehålla bekvämligheter som sena room service för graviditet sug, prenatala massage, klasser föräldraskap och andra funktioner som kan vara av intresse för väntade föräldrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.