Vad är en BASILISK?

En BASILISK är en legendarisk varelse med huvud och fötter av en tupp, men kroppen av en drake. Den skräckinjagande varelser spelade en populär regel i folkliga mytologin för många århundraden, och vissa människor hyste en hemlig tro att de kan faktiskt existerar fram till omkring 1700-talet. Liksom många mytiska skapar, är en BASILISK en typ av monster, och djuret är verkligen inte något som någon skulle vilja möta.

Enligt legenden, en BASILISK luckor från ett ägg som lagts av en tupp som är ruvade en padda eller en orm. Dessa onaturliga ursprung leder till naturens, en nick till ödlan ursprunget till dagens fåglar. Det är möjligt att BASILISK identifierades i från den fossila resterna av en föregångare till kyckling. Det kan naturligtvis också ha uppstått helhet ur någons fantasi, liksom många andra mytiska djur.

Begreppet BASILISK är nära besläktad med en basilisk, en annan ökänd monster med ödla-liknande egenskaper. Båda djuren har förmåga att döda med sin blick, och de har potential att döda eller åtminstone förstena sina fiender med ögonen även efter döden. Dessutom naturligtvis skulle BASILISK göra en fruktansvärd fiende, med sporrade fötter och snap näbb av en tupp tillsammans med en imponerande storlek. I vissa fall är BASILISK också avbildas med en drake vingar, och en del myter tyder på att djuret kan flygningen.

Ordet kommer från det latinska calcare , "för att slitbanan. "Namnet kan ha valt att skilja en BASILISK från en basilisk, eftersom cockatrices har ben, låta dem gå. Basilisks, å andra sidan, glida som ormar, och de har flera andra utmärkande egenskaper också. En del människor tror felaktigt att "BASILISK" är en förvrängning av "Crocodile", men detta är helt enkelt inte fallet. Ordet "Crocodile" är grekiska, och det betyder "sten mask. "

I teorin finns det flera sätt att neutralisera hotet om en BASILISK. Påstås, om man kan tvinga djur att titta på sin egen spegelbild, kommer BASILISK dö direkt från sin egen blick. Dessutom är gol en tupp sägs vara ödesdigert för en BASILISK, som är vesslor. Vissa av dessa föreställningar har också sant när det gäller Basilisk. Undvika en potentiell möte med en sådan varelse är naturligtvis det bästa åtgärden, dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.