Vad är Zebra Striping?

Zebra striping är en teknik som används för att göra data presenteras i ett tabellformat lättare att läsa. När en tabell är zebra randig, alternerande linjer eller rader diskret skuggade i olika färger. Användningen av Zebra striping i tryckta dokument är ganska gammal, men det blev särskilt utbredd i mitten av 20th Century, och det är också vanligt på Internet och i elektroniska handlingar.

I ett klassiskt exempel på zebra striping, en buss tabell kan komma att inrättas i kolumner som utgör hållplatser, med rader som representerar gånger. Om bussbolaget ville lyfta fram de tider när bussarna stannade på bestämda platser, kan man välja att zebra ränder vertikalt, så att användarna kan enkelt följa de tider som bussen stannade på en viss plats. I detta fall kunde de rader vara vit eller skuggad, med de två alternativen alternerande. Det finns flera skäl till varför zebra striping är tänkt att göra ett dokument lättare att läsa. För det första tillåter striping användarens öga att följa en linje eller en rad ända till slutet på ett enklare sätt, agerar som ett slags överstrykningspenna för att dra ögat över eller på bordet. Striping gör det också svårare att förlora reda på information, som ögat kommer ihåg om det ska titta på en skuggig eller vanligt uppsättning information. Zebra striping kan också vara lättare för ögonen, genom att bryta en tabell så att informationen inte känns överväldigande. Du kan höra zebra striping kallas godis striping eller halv skuggning både referenser till det visuella utseendet tabeller som har zebra randiga. Många data management program som erbjuder en möjlighet att lämna in också möjligt för användare att snabbt och enkelt skapa zebra striping, välja från en mängd av skuggning och färg. Skapa en zebra randig bord online är lite klurigare, men det finns olika applikationer som fyller denna funktion.

Det finns en debatt om hur användbara zebra striping verkligen är , men många fortsätter att handlingar zebra randigt, eftersom de utgår från att även en liten förbättring i läsbarhet är bra, och eftersom folk är bekanta med zebra striping. Ur en estetisk synvinkel, zebra striping också hjälper till att bryta dokumentet upp visuellt, minska uppkomsten av ett kvarter med material, som kan vara störande och obehagligt att titta på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.