Vad är Wafer Seals?

Om du någonsin fått nyhetsbrev eller broschyrer på posten, är chansen att de hålls samman av wafer sälar. Wafer tätningar är självhäftande papper diskar som används för att bereda självförsörjande mailing material för leverans eller att försegla kuvert säkert utan lim. Vissa wafer tätningar har hål för att förhindra skador medan öppna, medan andra kan vara tandad för dekoration eller prägling för personalisering. Många stämpel samlare har också ett intresse av viss årgång eller historiska tätningar rånet.

Användning av rån tätningar för kuvert och egna utskick handlingar var troligen härrör från tidigare praxis att använda vax sälar. Officiella wafer sälar kan också få i uppdrag för att kontrollera äktheten av ett dekret eller militär ordning. Varje antydan av åverkan eller obehörig läsning kunde upptäckas genom att undersöka rånet sälar. Det är dessa utarbeta rånet sälar som är mest intressanta stämpel samlare idag. Andra former av dokument skydd, såsom självtätande kuvert, blev vanligare, minskade användningen av officiella wafer sälar. Läggs numera mest används vid ceremonier eller som officiell plombering på formella inbjudningar. p

Idag är de flesta wafer tätningar säljs på rulle via butiker kontorsmaterial och affärer part. De mer generiska rånet sälar kan också kallas mailing tabs . Deras huvuduppgift är att täta self-post nyhetsbrev och andra skrymmande broschyrer och att uppnå en dekorativ tätning för kuvert.

Förändringar i postsystemet har resulterat i ett ökat behov av wafer tätningar och flikar utskick. Vikta nyhetsbrev och andra företagare användare inte längre kan förseglas med metallklammer. Den godkända lösningen är att använda en eller två rån sälar längs nedre eller övre kanten på den vikta materialet för säkerheten. Waferkortets tätningar eller flikar försändelse måste placeras på specifika områden, vanligtvis nära kanterna, så att de inte blockerar några officiella koder mailing bar eller adressuppgifter.

Wafer tätningar finns i en mängd olika stilar och färger, från utilitaristiska fjäril flikarna konstfullt präglade inbjudan tätningar. Vissa är klar i färgen, medan andra kan vara blankt eller metall. Det finns också rånet tätningar lämpar sig för vissa helgdagar eller andra tillfällen. Priserna för wafer tätningar kan variera från leverantör till leverantör, så det lönar sig att göra någon jämförelse shopping om du behöver köpa oblat sälar i bulk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.