Vad är Toastmasters?

Toastmasters International (TI), som ofta bara kallas "Toastmasters", är en världsomspännande ideell organisation som hjälper människor att utveckla kommunikation, ledarskap och skicklighet att tala genom sina lokala medlemsklubbar. Toastmasters utvecklas ur en enda klubb. Denna klubb är nu känd som Smedley Club Number 1, som grundades av Ralph C. Smedley den 22 oktober 1924 och höll på Santa Ana YMCA i delstaten Kalifornien. Toastmasters blev bildat den 19 december 1932.

För närvarande finns det över 11. 500 Toastmasters klubbar finns i över 90 länder, de flesta i USA och Kanada. Lokala klubbar kan innehålla allt från sex till 40 medlemmar, och de kan träffas varje vecka, varannan vecka eller månad. Vid möten, medlemmar praxis att tala inför publik och ge varandra feedback. Med undantag för en avlönad personal på cirka 60 års World Headquarters, är TI drivs helt av frivilliga.

Toastmasters medlemskap var från början öppet för bara män, men idag är det en icke-diskriminering policy tillåter medlemskap för alla över 18 . Kvinnor först upptogs till Toastmasters klubbar 1973. I sällsynta fall har personer under 18 tillträde, om de inte officiellt får gå tills de fyllt 18. Toastmasters sponsorer grupper som hjälper undervisa kommunikation och ledarskap till dem under 18 år också. Gavel Klubbarna är inriktad på tonåringar, medan de åtta sammanträdesperioden Youth Leadership program för yngre skolbarn. I vissa fall kan Toastmasters klubbar har begränsat medlemskap, men endast under vissa villkor. Club medlemskap kan begränsas till medlemmar av en verksamhet eller till dem som redan har nått längre än en viss nivå i Toastmasters. Eventuella begränsningar på grund av kön, etnicitet, nationalitet eller liknande kriterier är inte tillåtna.

Toastmasters möten minst en timme lång och kan vara så länge som två timmar. Det finns tre huvudsakliga delar varje möte: skrivna tal, bord ämnen, där medlemmarna få praktiskt tala extemporaneously om tidigare okända ämnen, och utvärderingar. Varje möte genomförs av en toastmaster på dagen eller på kvällen. Utvärderingar leds av en General utvärderare, som kallar på enskilda utvärderare att ge sin bedömning av det beredda och ex tempore-tal.

Helper rapporter är en annan del av Toastmaster utvärderingar. Det finns tre medhjälpare: en grammatikern, som håller koll på grammatiska fel, obekväma frasering, mispronunciation, och ibland positivt språkbruk, en Ah-disk, som räknar varje instans av "ah", "um", och liknande rymd-fyllmedel i medlem tal, och en timer, som gånger varje tal, utvärdering och ämnen bord svar.

Toastmasters erbjuder två spår undervisning, kommunikation och ledarskap. Efter genomgången båda spåren, tjänar en medlem titeln Distinguished Toastmaster. Nya medlemmar får häften med projekt som måste fyllas i för att avancera genom nivåerna i varje spår. Meddelandet spår har fyra nivåer: Competent Communicator (CC), Advanced Communicator (AC) Bronze, AC Silver och AC Gold. Leadership spår har tre nivåer: Behörig Leader (CL), Advanced Leader (AL) Brons, och AL Silver.

De flesta Toastmasters verksamhet sker på klubbnivå, finns också minst fyra distrikt-nivå evenemang per år, årliga regionala konferenser, och en årlig internationell konferens . Regionala och internationella konferenser, är utmärkelser fram till klubbar och privatpersoner. Den Toastmasters "International Speech Contest, det enda Toastmasters tävlingen att fortskrider förbi distriktsnivå, äger också rum på den internationella konferensen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.