Vad är Spike Strips?

Det finns få saker som brottsbekämpande tjänstemän ogillar mer än en snabb jakt. De förstå de faror som oskyldiga åskådare, föremålet för strävan, och sig själva. Således, de söker den snabbaste, säkraste metod som finns tillgänglig för att inaktivera och stoppa en flyende gärningsman. I de flesta fall är den viktigaste metoden vanligen kallat spike band. Också känd som Stingers eller Avbryt Sticks ®, är enheten en remsa med vassa taggar, som horisontellt över en motorväg, som är utformade för att tömma alla fyra däcken på en framrusande fordon. Spike strips är mycket effektiva, och har funnit att orsaka minsta möjliga skada för både människor och egendom.

Oftast nästan tre tum (7,5 cm) spikes är ihåliga, snarare än fasta. De är tillverkade på ett sådant sätt att undvika allvarliga olyckor. Om spikes var gjorda av stål eller något annat fast material, skulle de orsaka däck till Blowout. Vid höga hastigheter, skulle en flera däck Blowout största sannolikhet att leda till en olycka med en bra möjlighet för allvarlig skada eller dödsfall. Den ihåliga spikes, å andra sidan, tenderar att spetsa sig på däcken och få dem att sakta tömmas. Jakten kanske sista lite längre, eftersom ett fordon kommer att kunna resa en liten bit innan däcken är helt platt. Men, ihåliga spikar lägre kraftigt oddsen att människor skadas.

Spike band har andra användningsområden än att snabbt stoppa ett fordon under en snabb jakt. De kan också användas som en metod för trafikövervakning. Vissa spike strips är utformade med gångjärn. Ett fordon kan köra över dem i en riktning med någon skada på däck, och hullingar kommer helt enkelt lägga sig platt. Är dock att fordonet inte kan säkerhetskopiera, för spikes har sprungit tillbaka till sin normala vinkel. Om en sådan görs, kommer däcken punkteras och tillplattad.

Enkelresa Spike band har använts i de områden där samma riktning trafiken är obligatorisk. Ibland kommer de att ses i parkeringsgarage, eller i byggnader som kräver en viss grad av första linjens säkerhet. Under föregående år, en variant av spettet band, känd som pedaler, fanns ibland vid ingångar och utgångar till drive-in-biografer.

inträffar dock den absolut vanligaste användningen av spettet band med snabb jakt. Normalt är de spikes anbringas på ett lätt platt band av material, till exempel nylon. Ena änden, är en lång sladd. Efter ett fordon har kört över remsan, drar polistjänstemannen bara strippa motorvägen, undvika oavsiktliga skador på andra fordon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.