Vad är PSAT testning?

PSAT ® testning är ett sätt för gymnasieelever att förbereda SAT ® s och kvalificera för National Merit Stipendier. PSAT ® står för Preliminära SAT ®, det är också kallad NMSQT ®, eller National Merit Scholarship Qualifying Test. Även SAT ® brukade vara en akronym för Scholastic Aptitude Test, är detta inte längre är fallet, och testet är helt enkelt kallade SAT ®.

PSAT ® tester är vanligtvis administreras under studenternas första år i gymnasiet, oftast i oktober månad. Studenter kan ta prov i nionde eller tionde klass också, men de kommer inte vara berättigade till stipendier. Det finns en liten avgift för att ta provet. Även om testet inte krävs många experter överens om att det är den enskilt bästa sättet att förbereda sig för SAT ®, som krävs av nästan alla högskolor.

Under PSAT ® tester, är utfört testet ställdes frågor om matematik, läs-och skrivkunskaper. Även formatet på PSAT ® varierar från SAT ®, många av de frågor och riktningar är likartade. Detta gör eleverna att lindra vissa av oro om att ta SAT ®, eftersom de redan vet vad som väntar. När provtagning är att studenten får möjlighet att komma in på National Merit Scholarship konkurrens, vilket kan leda till college stipendier, och många högskolor titta mycket på gymnasieexamen som fick ett nationellt Merit Scholar utseende.

Flest högskolor inte markerar PSAT ® betyg av någon anledning. Experter visa allmänhet detta som något positivt, eftersom medan poängen kan vara en bra indikation på hur en elev gör på SAT ®, eller områden där han eller hon behöver förbättra, kommer lågt betyg inte inverkar negativt på elevens framtid. Av dessa skäl finns det nästan inga negativa konsekvenser med att ta PSAT ®.

I PSAT ® testas ska Testresultaten presenteras på en rad 20 till 80. Betyg från 40 till 50 anses genomsnitt enligt College Board. Utfört testet också få percentilen i vilken de hör, detta hjälper dem jämföra sina kunskaper till andra elever som kommer att tillämpa för college på samma gång. När PSAT ®-provningen har slutförts, och studenter har fått sina betyg, kan de börja förbereda sig mer specifikt för SAT ®. Veta vilka områden de är svaga kan vara mycket fördelaktigt, och låter eleverna att ge extra uppmärksamhet åt dessa områden, antingen självständigt eller med specialiserad hjälp och handledning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.