Vad är Overlearning?

Overlearning är fortsatt praxis eller studier av material eller en färdighet långt efter information eller skicklighet har bemästrat. Om du till exempel studera din multiplikationstabellen, eller vokabulär för ett främmande språk, skulle du någon gång mästare materialet. Med overlearning du fortsätta att studera behärskar materialet så att det förhoppningsvis blir automatisk. Den praxis overlearning används av många skolor som betonar fortsatt praxis behärskar material, och även av många elever. Det är inte jämförbara med examensplugg, som studerar mycket material natten före ett prov. Ändå finns det vissa likheter särskilt i akademisk miljö. När materialet har lärt sig, får overlearned material inte bevaras för en skola år eller livstid. När du klämma för tester, kanske du kan göra något bättre på proven, men din lagring av material får inte finnas i veckor eller månader efter att du tagit provet.

För att motverka denna pedagogiska inriktning i skolan, många skolor istället arbeta på inte bara läromedel, men också hänvisa tillbaka till det som en klass eller skola år framåt. Genom att hänvisa till lärt material och innehåller gammalt material i nya lektioner, en del nya studier genomförs i synnerhet en av University of Southern Florida år 2005, tyder på eleverna är mer benägna att behålla materialet. Denna praxis att vissa skolor och lärare nu sysselsätter kallas distribueras lärande . Även om du som undervisas på ett mer linjärt sätt, särskilt vid högskola eller gymnasial nivå, granska dina anteckningar ett par gånger i veckan kan hjälpa dig att bevara de uppgifter du redan har testats på. Detta kan vara en effektiv strategi om du tar kumulativa prov i slutet av terminen eller en skola årets slut. Det finns en plats för traditionella overlearning. Det kan visa sig särskilt användbart om du har ångest när du tar prov. Med automatiska svar till ditt förfogande kan bidra till att en elev känner sig tryggare när han eller hon prov. Overlearning är ett ofta använt verktyg av människor som håller tal, eller som måste utföra på något sätt till en publik.

En violinist inte sluta lära en pjäs han eller hon kommer att göra när det är först behärskade. Violinisten håller istället öva att bit så att den är automatisk och det finns små möjligheter att glömma det när du utför framför en stor folkmassa. På samma sätt kan skådespelare, dansare och andra musiker lugna den panik som overlearning delar, och kan faktiskt förbättra sina resultat genom att fortsätta att träna efter inledande memoriserande av linjer, steg eller förskjuts eller musiknoter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.