Vad är Mothman?

Mothman är ett legendariskt odjur som påstås strövar den amerikanska delstaten West Virginia. Bland andra varelser, är han ett ämne av intresse för kryptozoologi, personer som studerar djur som tycks falla utanför normal taxonomiska indelningar. För skeptiker ibland oss, kan man också säga att kryptozoologi studie mytiska varelser, exempel på andra frågor av intresse inom området omfattar Nessie, Yeti, sjöjungfrur och drakar.

Enligt historierna, Mothman upptäcktes först i november 1966 vid en tidigare vapen tillverkningsanläggning i Point Pleasant, West Virginia. Två unga par som var på land för ospecificerade regioner sa att de såg en jätte, man-sized mal med lysande röda ögon, som inleddes i flykt när det upptäcktes. De rapporterade iakttagelsen att lokala brottsbekämpande utlösa ett utslag av dessa iakttagelser, som sipprat ut i december 1967, när Silver Bridge kollapsade och dödade 46 personer. P

setts rapporterades av ett stort antal människor, typiskt omkring skymning eller när det är mörkt, och de ibland inblandade paranormal aktivitet, såsom fel elektronik. En rapport som handlade om en hund, som enligt uppgift var mycket upprörd till synes utan anledning innan Mothman slutligen kom ut, nästa morgon, hunden försvann för att aldrig ses igen.

Många av de iakttagelser delade gemensamma detaljer, tyder på att folk läser tidningarna och är inspirerad, men man kan också hävda att dessa observationer var riktiga, och det är därför de delade gemensamhet. I nästan alla beskrivningar, är Mothman sägs vara delvis humanoid, med stora vingar påminner om en fjäril, och klor fötter och händer. I vissa legender har Mothman antenner också.

Forskare har föreslagit att utslag av Mothman observationer faktiskt observationer av olika stora fåglar. Vissa fåglar såsom kranar kan bli ganska stora, och de kunde ha lurat folk, speciellt i mörker eller under skymningen timmar. Den röda ögon Mothman kan förmodligen tillskrivas ett trick av reflexer, vilket alla som har upplevt "röda ögon" i ett fotografi vet. Människor är också mycket LÄTTPÅVERKAD, och en enda förvirrad observation av en fågel kan ha planterat idén om Mothman i huvudet på många andra.

The Mothman bär en hel del intressanta likheter med Garuda, en mytologisk hinduisk varelse med en människoliknande figur och en stor spännvidd. Det är möjligt att någon läste lite för många hinduiska myter och fick lite bortförd, men kryptozoologi kan hävda att underlåtenhet att fastställa konkreta bevis för existensen av Mothman inte nödvändigtvis bevisa att han aldrig kommer att hittas . . .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.