Vad är Magic Sand?

Magic sand är vanlig sand som har varit belagda med trimethylsilanol, en förening som gör att sanden är resistenta mot vatten. Resultatet är en vattenavvisande sand som kan användas i alla möjliga intressanta sätt. Magic sand utvecklades ursprungligen för användning vid sanering av oljeutsläpp, men det har kommit att användas som ett barns leksak och ett pedagogiskt redskap istället. Många butiker som säljer vetenskapligt inriktad ungarnas leksaker lager magiska sand. Eftersom magic sand motstår vatten, utför det väldigt konstigt när den utsätts för vatten. Enskilda sandkorn benägenhet att klumpa ihop i vattnet, skapar block av sand under vattnet som kan formas i olika former. När spridda lätt över vattenytan, kommer magi sand hålla ihop och bildar ett tunt skikt av sand som till slut blir för tung att flyta, sakta sjunker till botten. Magic sand verkar också något silverglänsande vatten, tack vare den luftbubbla som ligger runt korn av sand. när de lyfts upp ur vattnet, är magisk sand torrt och fritt strömmande. Människor som växt upp i med magi sand kanske minns hur fascinerande det mystiska ämnet, eftersom det till synes solida undervattensbruk former skulle lösas upp omedelbart när den dras upp ur vattnet.

Tanken bakom denna sand när den utvecklades ursprungligen var att det kunde vara spridda över ett oljeutsläpp till Bond till oljan. Som sanden limmas med olja och sig själv, skulle det bli mycket tungt, så småningom sjunker till botten av havet och tar oljan med den. Det visade sig emellertid magi sand dyra att tillverka, och tvivel väcktes om miljövänlighet denna cleanup metod. Som en följd av kommersiellt misslyckande, lämnades tillverkaren undrar vad man ska göra med sin nya uppfinning. Lösningen blev att färga sand i iögonfallande färger, märka det "magiska sand", "Mars sand" eller "space sand" och sälja den som en leksak. Magic sand var mycket populär under 1980-talet, mycket till förtret för föräldrar som fick städa upp efter sina barn, och det fortsätter att användas i vetenskapliga demonstrationer av egenskaperna hos hydrofoba material.

Du kan göra magiska sand hemma, kan du vara så benägen. Magic sand kan göras genom att baka sand för att avlägsna fukt och sedan beläggning det med ett vattenavstötande som 3M: s Scotchgard, kastade sanden så att det är jämnt belagda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.