Vad är Lady Lumps?

slang begreppet "Lady klumpar" syftar på kvinnors bröst. Den härrör från en låt som framfördes ursprungligen av Black Eyed Peas, en hip hop grupp baserad i Los Angeles, Kalifornien. Låten blev "My Humps," oerhört populär i USA kort efter dess release, som förekommer på storsäljande sjökort och spellistor radio och frambringat en rad parodier, tillsammans med slang och klyschor från texten, inklusive "Lady klumpar" för bröst. "My Humps" dök upp på 2005 års album Monkey Business . Låten är skriven av will. i. am, en av medlemmarna i gruppen, och den innehåller extremt sexuellt lyrics. Den "pucklar" i titeln är skinkorna, medan "Lady klumpar" i texten är brösten. Texten till låten tyder på att människor är hänförd av sångaren fysiska egenskaper, vilket leder dem att spendera stora summor pengar på henne. Särskilda lyxmärken nämns i texten, och i videon till "My Humps", sångaren kan ses dansa med en blandning av män som gapa på henne dam klumpar medan hon bär en rad exklusiva väskor och andra dyrbara gåvor.

Melodin i låten har en tendens att fastna i hjärnan, och vissa lyssnare röstade "My Humps" en av de mest irriterande låtar av 2005. De som var irriterad på sången kunde hitta exempel på det överallt, från radio till tv-serier till Internet, och ett antal sångare, inklusive beryktat oanständig Peaches och singer-songwriter Alanis Morissette parodierade den låten.

Vissa kritiker har hävdat att "My Humps" är stötande och exploaterande, förutom sexuella anspelningar. Fokuseringen på utseende och "driver bröderna galen" i texten har väckt vrede vissa personer i den feministiska samhället, liksom människor som ogillar stereotyper om de sexuella preferenser svarta män. Låten verkar också antyda att kvinnor är manipulativa, använder sina kroppar för att få vad de vill från människor runt omkring dem. Men, sexuella anspelningar och profana texter är en väl etablerad del av rap och hip hop tradition i Förenta staterna, så att peka ut en viss sång för sina texter kan ses som ganska kontraproduktivt.

Andra kritiker har påpekat att Black Eyed Peas är kända för att socialt medveten musik som ofta innefattar kommentarer om samhället. Sången och tillhörande musikvideon kan ses som en parodi på klubbens scen, där kvinnor bedöms efter utseende, och som en kommentar om den roll som kvinnliga musiker inom populärmusik. Många kvinnor musiker befinner sig katalogiserats av kroppsdel, från "förtjusande dam klumpar" till "pucklar" i stället för att bedömas på sina meriter som musiker, och detta är ofta en källa till frustration för kvinnliga konstnärer. Musikvideon innehåller också en subtil hån av glitter och ofta skrikig musikvideor användas för att främja låtar av kvinnliga artister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.