Vad är Half-sorg?

Half-sorgen är den traditionella tredje del av sorg i den viktorianska eran. Den släta svarta kläder i samband med den första etappen av sorg och svarta kläder med trim bärs i den andra perioden ersattes i halv-sorg med plagg i olika nyanser av lila och grått. White var också godtas i detta sena skede sorg.

Under artonhundratalet England, varade den första sorgen perioden, eller full sorg, ett år och en dag. Den andra sörjande etappen var nio månader lång och halva sorgen period var tre till sex månader lång. Tanken på att lätta till icke-sorg underströks genom att gå från mörka kläder och en slöja för änkor till en mörk klänning med dekorativa lister till nya, lättare färgade kläder.

viktorianska änkor i full sorg väntades att bära en svart SORGFLOR slöja, eller en gråtande slöja. Väven i den svarta sorgens klänningen skulle inte vara blankt. Den svarta klänningen bars fortfarande i den andra etappen av sorg, men putsning på klänningen fick som var sorg smycken. Färgerna i lila bärs i halv-sorg period kan vara lila eller någon nyans av lila. Mörkare Grays brukades ofta då också, men ljusgrå och vita även kunde godtas. utformades Trendig sorg kläder i Paris och säljs i varuhus, så att kvinnor skulle kunna titta på modet samtidigt bär förväntade färger och stilar. Dessa ser var för viktorianska kvinnor som hade pengar att köpa dem. De kvinnor som inte hade råd att köpa sorg kläder från varuhusen ofta varit tvungna att köpa dem från Bårhus när de fastställde kistan och begravning.

Ibland kvinnor färgade sina kläder passande färger för halv-sorg. Så länge deras klänningar var inte för lågt i halsringningen och var lämplig längd de skulle fungera bra för halv sorg när färgat en nyans av lila och grått. Kvinnor kunde bära sina vanliga smycken igen i detta sista skede av sorg, men kunde inte bära smycken i den första etappen av sorg och skulle bara bära särskilda sorg smycken i den andra etappen. .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.