Vad är Gold karat?

Gold karat normalt hänvisar till ett visst mått av guld renhet, med 24k är den högsta. Innan vi går vidare bör det förklaras att karat, i verkligheten, hänvisar till vikter av stenar, snarare än renhet av metaller. När det gäller guld renhet, är den korrekta termen Karats . Men många människor hänvisar till karat guld när de faktiskt diskuterar guld Karats. De båda uttrycken är ofta förvirrade och väldigt få kan ens inser att det finns en skillnad i stavning.

Guld Karats är nödvändigt att informera konsumenten om renhet, eftersom det knappast någonsin har guld i dess renaste form. Snarare är det blandas med andra metaller för att skapa vad som kallas en legering-en blandning av två eller fler metaller. De flesta människor, därför vill förstå hur mycket guld de får när de köper guldsmycken. Ju högre guldet Karats, är det dyrare att smycken kan vara. Det bör dock påpekas att bara för att guldet Karats representerar en högre siffra innebär inte att smycken är något bättre, blankare eller vackrare. Snarare innebär begreppet helt enkelt finns fler alternativ används metaller om antalet är lägre. Till hälften av guld, skall guld karat vara 12k. Det är dock extremt ovanligt, men inte omöjligt, att hitta en sådan klassificering. Den vanligaste betyg för guld Karats är 10k, 14k och 18k. Även om det kan finnas vissa variationer, dessa utgör huvuddelen av guld smycken säljs över hela världen. Välja hur många guld Karats att köpa för en viss del kan bero mer på personlig preferens och önskad hållbarhet än något annat. Men för dem som tror att de ska få högsta renhet, de har råd, som kanske inte är det bästa beslutet. att förklara, fundera över varför guld blandas ofta med annan metall i första hand. Det beror på att metallen är mycket mjuk. Det är så mjuk, i själva verket kan det formas och formas för hand. Varje äkta guld smycken därför inte skulle stå upp till praktisk användning med det är att mjukt. Därför måste det blandas så att den kan stå upp för att tåla de dagliga bruk. Annars skulle det snabbt bli missformade och kliade.

Även de högre halterna av guld kan bli böjd och kliade relativt enkelt. Det är därför många, även om de kan ha råd med högre renhetsgrad, tenderar att gå med 10k eller 14k guld. I de flesta fall, 10k guld anses vara den lägsta renhetsgrad av metall som kan göras och det fortfarande kallas guld. Därför är det guld i smycken sällan utspädd något mer än så.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.