Vad är Gold Karats?

Gold Karats är måttenheter för att bedöma mängden guld kontra mängd andra metaller i ett objekt. Ibland spell detta som karat, men att stavningen är vanligtvis reserverad för mätning av ädelstenar och halvädelstenar istället. Termen Karat ska inte heller förväxlas med symbolen ^ , som stavas markör. När man köper smycken tillverkade av guld de kan se det markerat som 14K, 18K, 10K eller ibland 24K. K-rör karats guld eller belopp i smycken. Generellt kan man säga att ju högre nummer innebär det en större mängd guld i objektet. Så 24 Karats guld har en högre andel av guld än vad 18 Karats och är nästan rent guld, även om den kan innehålla spårmängder av andra metaller. En Karat betyder att objektet är 1 /24 guld eller är ungefär 4% guld, fast det är svårt att hitta ett smycke karat guld. 10-Karat smycken, vilket är mycket vanligt bland billigare bitar är ca 42% guld. 14K och 18K bitar är cirka 58% och 75% guld respektive. 24 karats guld är cirka 99% eller högre guldhalt.

Mätningarna för guld Karats blir mer komplicerat om ett objekt är förgylld eller guld fyllda. Detta innebär bara de områden i pjäs där guld faktiskt används kommer andelen guld indikeras av guld Karats. Totala andelen guldpläterad eller guld-fyllda pjäsen kommer att bli mycket lägre än den som visas Karat nummer. En sak många nya att köpa guld kan undra varför man inte skulle naturligtvis alltid köpa bitar med den högsta nivån av guld Karats. Det är faktiskt en bra förklaring till detta, som har att göra med karaktären av guld som metall. Guld kan kallas en mjuk metall, som när de inte blandas med andra metaller, kan böja mycket lätt. Även en 14K eller 18K guldklimp, särskilt ett tunt, kan böjas för hand i vissa fall.

Även guld Karats som är högre representerar större renhet, har de inte nödvändigtvis betyda att ett guld bit kommer att räcka. Om någon köper ett smycke som ett guld bröllop band, de uppenbarligen inte vill att böja sig ur form från normalt slitage. Detta är varför man skulle välja lägre guld Karats såsom en 14K ring i stället för att välja en 24K ring, som troligen inte skulle hålla sig väl med tiden.

Det finns några länder som inte föredrar att sälja produkter i guld som är nästan helt ren, och är antingen 22 eller 24 Karats. Detta är vanligt i vissa länder i Sydostasien och i Centralasien. Sådana länder kan visa 14K guld, en gemensam renhetsgrad används i USA, så mycket sämre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.