Vad är Ethnography?

Ethnography är det vetenskapliga studiet av mänskliga sociala fenomen och samhällen, genom medel såsom fältarbetet. Det anses vara en gren av kulturell antropologi, den gren av antropologi som fokuserar på studiet av mänskliga samhällen. Vissa använder "ethnography" och "cultural anthropology" utbytbara, även kulturantropologi innehåller mer forskning tekniker än bara etnografi.

Bruket Etnografiska Vanligtvis omfattar fältarbete som etnograf bor bland befolkningen som studeras. Vid försöket att behålla objektivitet, lever etnograf ett vanligt liv bland människorna, som arbetar med informanter som är särskilt kunniga eller goda möjligheter att samla information. Detta fältarbete kan pågå under längre tid, vanligtvis över ett år, och ibland mycket längre.

Vid slutet av en period av fältarbete, skriver etnografen om hans eller hennes upplevelser. Denna skrift innehåller en katalog över vardagen, tillsammans med en diskussion om ritualer, fenomen och ett sortiment av andra händelser. Många som arbetar inom etnografi integrera flera ämnen; med biologi, till exempel för att analysera tillgänglig livsmedel, eller geologi studera terrängen och miljön.

Medan många människor visualisera etnografi som ett fält av undersökning om "andra" människor som skymmer infödda stammar i södra Stilla havet, ethnographers arbetar också i miljöer som helt kan bekanta. Någon kan välja att bo bland gangsters i innerstaden, till exempel, eller en etnograf kan följa en nudiststrand koloni i ödemarken i norra Kalifornien. Etnografi handlar om att studera hela den mänskliga erfarenheten, från nomadstammar i Asien till rika mödrar från Park Slope.

Området etnografi är en mycket viktig del i kulturantropologi, eftersom många antropologer använda andras fältarbete i sin forskning. Det kan också ge ledtrådar till utvecklingen i det mänskliga samhället, och ethnographers återfinns i en del överraskande ställen. Många reklambyråer, till exempel använda etnografi i sitt arbete, att se till att annonserna är effektivt inriktat på en önskvärd befolkning.

p

Människor som är intresserade av etnografi som en karriär borde börja med att studera kulturantropologi. Om möjligt bör de ta fältarbetet möjligheter när de uppstår i skolan, för att se huruvida etnografi är något som de gillar att göra. En bra etnograf kan beräkna statistik, snabbt plocka upp nya språk, och omedelbart bedöma en rad olika situationer. Framför allt är etnografi om observation och katalogisering, och skrift är en stor tillgång för någon som är intresserade av akademiska området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.