Vad är Crop Circles?

Beroende på en syn på paranormala fenomen, är bildandet av cirklarna antingen en utstuderad bluff eller synliga tecken på metafysiska energi på arbetet. Om det enda som båda parter kan enas om är att cirklarna finns. Det finns tillräckligt med fotografiska och ögonvittnesmål stödja påståenden, men ingen kan komma överens om syftet med cirklarna eller de medel som används för att skapa dem. Vissa människor har erkänt att skapa cirklarna som bluffar, men ett antal utarbeta grupperingar fortfarande outtagna av mänsklig Pranksters.

Även om det har förekommit uppgifter om cirklarna i århundraden, fenomenet blev mer allmänt känd i England under slutet av 1970-talet. Markägare växande spannmål som vete och majs började lägga märke till några ovanliga formationer inom sina områden. Stjälkar av säd verkade trampas i ett cirkulärt mönster, men inte alltid skadade eller förstörda. Det var som om säden stjälkarna böjdes av en stark kraft, men det fanns få tecken på en mänsklig inkräktare eller mekanisk anordning. På grund av deras enkla former, blev känd dessa formationer som cirklarna.

Kort efter det globala medierna tog upp på första cirklarna, även utförligare konstellationer började dyka upp i andra länder. Medan några fortfarande var enkla varianter av cirklar, återspeglas andra fördjupade kunskaper om geometri och matematiska aspekter kallas fraktaler. Några av dessa avancerade cirklarna sträcka ut över hundratals hektar mark, som troende hävdar är ett bevis på att människor inte kunde ha skapat dem mitt i natten med primitiva verktyg. Den Intricacy av dessa cirklarna skulle kräva en stor mängd mätningar och samordning, som vida skulle överstiga den kapacitet de flesta Pranksters. Det skulle också behöva en mellanstation område för dussintals människor som behövs för att fullfölja en sådan uppgift, och föga belägg för en så stor mänsklig närvaro existerar.

teorierna bakom cirklarna varierar från utomjordisk teknologi till psykisk energi till underjordiska elektromagnetism. Vissa tror att UFO använda en okänd strömkälla för att böja stjälkarna i utarbetar mönster utan att förstöra deras DNA-struktur. Andra menar att en form av psykisk energi kan utgöra cirklarna, ungefär som en tornado skär en synlig stig av förstörelse. Några har föreslagit att de områden som är belägna ovanför underjordiska energikällor som gör att grödorna att böja men inte bryta. En ledtråd till Crop Circle fenomen uppstod när två brittiska män erkände hjälp av plankor och ett snöre för att trampa ner enkla cirklarna. De hävdade inte ansvar för alla de formationer Crop Circle, men deras råa metoder visat att grödor kan böjas genom rent mekaniska medel utan skador.

Om cirklarna är verk av män, utlänningar eller psykiska krafter, är de ett intressant avsteg från den vardagliga världen. Vi kanske aldrig att kunna förklara sitt ursprung helt, men många cirklarna är roligt att se igenom fotografier som finns på Internet och böcker om paranormala.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.