Vad är Buktaleri?

Buktaleri är en form av underhållning där en person verkar orsaka sin röst kommer från ett annat objekt. Buktaleri är en illusion eftersom det är absolut omöjligt att ändra ursprung din röst genom någon av de analoga metoder. Som med många illusioner, dock Buktaleri en populär form av underhållning. Det finns två former av Buktaleri. Nära Buktaleri, som är mest populär i modern tid, är när ventriloquists att det visas att deras röst har sitt ursprung från något i närheten, till exempel en dummy. Distant Buktaleri, som många inte anser vara "sann" är när rösten kommer från en osynlig plats, men verkar komma från ett objekt. Som tidigare nämnts, anser buktalare faktiskt inte ändrar ursprunget av hans eller hennes röst. Utövare av Buktaleri är duktiga på att tala utan att röra sina läppar eller käke. Genom att manipulera ett annat föremål, ofta en dummy, gör buktalare det visar sig att ljudet kommer från denna källa. Detta beror på två motstående sinnen. Våra ögon märker att buktalare inte rör sin mun, ändå har vi fortfarande höra ljudet. När vi ser att dockans mun rör sig, gör vår hjärna anslutningen att ljudet ska komma från provdocka. Det finns vissa ljud som måste offras för att effektivt utföra Buktaleri. Ljud som m, B och P måste ersättas med liknande klingande konsonanter, eftersom de inte kan göras utan läpp till läpp kontakt. Om en buktalare ersätter, säger, "m" i gjort med ett "d", och om det talas tillräckligt snabbt, bör publiken inte kunna avgöra skillnaden.

Buktaleri anor redan i antikens Grekland, där den förknippades ofta med magi. Under medeltiden, utför Buktaleri ansågs ofta en form av trolldom, komplett med alla straff. Den moderna formen av Buktaleri inte dyka upp förrän den 16: e talet då det var accepterat som en form av underhållning och inte så magiskt som bör fruktas.

Buktaleri fick sitt stora genombrott under den amerikanska Vaudeville eran. Under denna tid, banade många ventriloquists väg för moderna artister. Famous ventriloquists att notera inkluderar, men är inte begränsade till, Jules Vernon, Edward Berger, och The Great Lester. Även om många av dessa personer användas flera dockor i sin handling, det var den stora Lester som gjorde enda dummy Buktaleri handlingar populär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.