Vad Numerology?

Numerologi är en gren av det ockulta som fäster betydelser till tal. Enligt principerna om numerologi, är det möjligt att lära sig en hel del om en person genom att beräkna antalet inblandade med hans eller hennes namn och födelsedatum. Numerologi används också för att analysera texter, meddelanden i drömmen, och så vidare, och det är en oerhört populär gren av den mystiska konst, många bokhandlar, till exempel, har ett överflöd av numerologi texter att tillgodose efterfrågan.

Människan har troligen använt numerologi eftersom begreppet tal uppstod, eftersom vissa siffror har mystiska samband som är mycket gamla, till exempel siffran 3, vilket är förenat med balans och stabilitet i många kulturer. De gamla grekerna och romarna både dabbled i numerologi, med hjälp av numerologi för att spå och fastställa gynnsamma tider för olika aktiviteter, och vissa kulturer fortsätta att göra detta, i Kina, till exempel, kan man plocka upp numerologi broschyrer som de använder för att berätta deras öden under hela året. I numerologi, har varje bokstav en numerologiska förening, på hebreiska, kopplingen av nummer till specifika bokstäver kallas Gematria. Traditionen att associera numeriska värden till bokstäver är ganska gammal, Pythagoras, till exempel, trodde att allt skulle vara representerade med siffror, och han dabbled i numerologi ganska lite själv, vilket kommer som en överraskning för vissa moderna matematiker. Numeriska värden för bokstäver varierar beroende på numerologiska tradition som någon följer, många helt enkelt räkna bokstäverna i alfabetet, lägger siffror tillsammans för att få ett enda nummer för att representera ett brev när de når tvåsiffriga tal.

Somliga anser numerologi vara en förfader till matematik, vilket gör den jämförbar med astrologi och att studera astronomi, eller alkemi och kemi, med studier av alla dessa konst blomstrade i det medeltida Europa. Medeltid och renässans markerade även publiceringen av många texter inom dessa områden, med författare försöker läsa nya innebörder i världen som de levde i. Folk verkligen trodde på numerologi och används numerologiska principer för att styra sina liv till helt nyligen, och vissa människor fortsätter att göra det.

En typisk numerologi behandlingen kommer att använda nummer i samband med ditt namn och födelsedag. För personer med flera namn, kan det bli ganska komplicerat, eftersom du kanske tror. Numerologists kan också ta någons födelseort eller nation födelseort hänsyn till när man kommer upp med en läsning, och beroende på vilken typ av numerologi att någon praxis, kan avläsningen avslöja information om någons karaktär, dåtid, framtid, eller alla tre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.