Vad orsakar Potholes?

Någon gång runt tidigt på våren, många vägar att utveckla djupa divots och pockmarks kallas gropar. Faktum är vissa städer sägs ha två årstider-vinter och lagning av potthål. Vad som orsakar dessa hål att bilda, och varför kan de inte förhindras i första hand? Svaret omfattar både natur och begränsningarna av vägbyggen.

De flesta vägarna är byggda i lager, börja med packad jord och grus för dränering. Vissa äldre stadens gator kan även ha en underjordisk av tegelstenar. Alla dessa lager är täckta med asfalt, vilket är en SENTIMENTAL blandning av tjära, olja biprodukter, curatives och samlade grus. I en idealisk miljö, avlopp detta skikt av asfalt stöter bort regn och snö, den pressas in eller axeln på den vägen.

Potholes form eftersom asfaltväg ytor så småningom spricka under dagens hetta och ständigt betonar trafiken. Dessa sprickor tillåta snö och regnvatten att tränga ner i underliggande smuts och grus. Under kalla vinternätter, fryser vattnet och expanderar. Några av smuts och grus trycks ut som ett resultat, som lämnar ett hål när vattnet så småningom smälter. Förare fortsätter att köra över dessa osynliga hål, lägga ännu mer vikt vid den tunna lager asfalt som täcker dem.

Så småningom, asfalten lager över dessa divots kollapsar, skapa trafik risker vi kallar gropar. Gropar kan orsaka betydande skador på bilens fjädringssystem eller däck, om föraren inte undvika dem. Gropar kan också fyllas med vatten, döljer andra risker som kan ingå. Även på platser där luften temperaturen sällan sjunker under fryspunkten, kan kraftiga regn eller översvämningar också orsaka gropar till formen.

Väghållning besättningarna har två olika former av reparationer metoder för gropar. Dessa reparationer är ungefär samma tandläkare antingen tillfälligt eller permanent fyllnadsmaterial för karies. Under vintermånaderna, jättegrytor få vad som kallas en kall vinter mix. Detta är en tillfällig korrigering som består av en mjuk asfalt hälls i gropar efter att de har godkänts av skräp. Ett lager av grus kan läggas till ökad styrka och stabilitet, men de gropar ofta förväntas dyka upp under våren.

är en mer permanent fix för gropar kallas varma sommaren mix. Denna kombination av roadgrade asfalt och aggregat är avsedd att pågå i år, men den kan bara användas under torra och varma vädret. När vägen besättningar med en het sommar mix att reparera potthål, ofta omdirigera trafik runt på byggarbetsplatsen och spendera mer tid att förbereda vägbanan för plåstret. Den färdiga skiktet av ny asfalt brukar komprimeras för att matcha den nivå av vägen, gör den nästan osynlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.