Vad är radband?

radband används över hela världen i många stora religioner för att hjälpa människor att hålla reda på hur många böner de säger. Varje halsband av pärlor, gjort av trä, sten, ädelstenar, elfenben, frön, har gropar, ben, skal, eller bär, ett visst antal kassor. Dessa motsvarar de rätta, ofta helig, antal böner som måste upprepas på ett sammanträde eller en dag. Buddhism, islam, katolicismen, och hinduism alla har en lång historia av att distribuera radband, kända under olika namn, både religiösa ledare och låg praktiker. är det tänkt att begreppet med pärlor samlas på en sträng som motverkar härrör från den kinesiska Abacus, där olika färger i ett litet antal kulor användes för att räkna stora tal. Innan detta, ofta människor knutna och unknotted snöre för att hålla reda på viktiga punkter i andakt, ånger, eller mantra. Längden på radband kan variera beroende på tillfälle, exempelvis begravningar, födslar, eller säsongsbetonad semester, eller för olika grupper, liksom män, kvinnor och heliga tal.

Från Kina, radband spridas över hela världen , tas upp av många religioner. Folk behövs för att hålla reda på hur många böner som de sa och hur många som befunnit sig i en vanlig bön cykel. En person börjar be om en särskild första pärla, och därefter griper varje ny kula medan de mumla eller MÄSSA en viss, kort linje, tills de har återvänt till det senaste pärla, så räkna inte äventyra deras religiösa reflektion.

är antal och material pärlor lika varierande som de kulturer som använder dem. Även inom samma allmänna religion, folk anta regionala skillnader för att spegla rikligt med naturliga material, eller lokala myter och folklore erkänns som viktiga. Ofta antalet böner, i sin tur motsvarar epoker i mänsklig utveckling, namnen på gudarna, de stadier av förlåtelse vissa platser som är helgade, eller gångarna mot upplysningen.

För att bättre illustrera mångfalden och skönheten i radband, låt oss titta på deras olika material och religiösa program. I islam är radband kallas Subha. Pärlorna är vanligtvis gjorda av lera och nummer 99 Standard pärlor plus en har olika färg markering för att ange början och slutet av en cykel. Hinduer använder mala att räkna sina 32-108 böner på utsäde av Rudraskha trädet. Deras divisioner är gjorda med charmen som en klocka eller metall blixt.

katoliker kallar sina radband ett radband, och detta kan skulpterade av trä, sten, glas eller annat material. Hängande Korset delar loopen för att visa slutet av 150 böner. Den radband i buddhismen var tillverkade ursprungligen från trä av den heliga Bodhiträd, under vilket Buddha blev upplyst. De 108 pärlor är vidare indelade i tre segment av 36 var i tibetansk buddhism. De kan göra sina delar från pärlor av ben, skal, eller orangegula.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.