Vad är mobilt Mourning?

Begreppet "mobila sorg" används för att beskriva den förlängda sörjande processen upplevs av efterlevande till någon som har upplevt en traumatisk och livsförvandlande skada. Vanligast, man talar mobil sorg i samband med traumatiska hjärnskador, eftersom sådana skador kan vara mycket stressande för familjemedlemmar och älskade för den person som är skadad. En växande erkännande av stress och sorg i samband med ofta oklara och osäkra prognoser i samband med sådana skador har lett till ökat stöd för människor som kan uppleva mobil sorg.

myntades Denna term 1984 av forskare Muir och Halley, i samband med att forska om rehabilitering, förlust och familj stam. Det är också ibland kallas kronisk sorg eller återkommande sorg, i en hänvisning till det faktum att mobila sorg kan pågå en längre tid, och det kan komma och gå i vågor som människor anpassa sig till förändringar i sina nära och kära. Mobile sorg kan också påverkas av medicinsk motgångar, till exempel, kan någon med en traumatisk hjärnskada öka under en tid och sedan plötsligt uppleva en tillbakagång. När någon upplevelser en traumatisk hjärnskada, är prognosen ofta osäkra, eftersom hjärnan är mycket känslig och oförutsägbar. För familjemedlemmar, kan detta vara mycket stressande, eftersom man inte vet om patienten kommer att leva eller dö, och vad patienten kommer att se ut när han eller hon kommer ut ur krisen perioden. Detta är normalt i början av mobila sorg, så folk inser att patienten aldrig kommer att vara detsamma om hon eller han återhämtar sig, och att radikala förändringar kan vara framåt. är När någon med en traumatisk skada dras igenom krisen staten, mobil sorg ofta fortsätter som folk kommer att inse patientens nya begränsningar. Patienten kan behöva mycket hjälp, till exempel, att utföra grundläggande uppgifter, och patientens makt tal, förnuft och förståelse kan begränsas av en hjärnskada. För familjen vårdgivare, är det stress i omvårdnad förvärras av det faktum att de tar hand om en i grunden förändrat familjemedlem, och detta kan vara en väldigt intensiv upplevelse.

Någon form av mobil sorg har uppenbarligen erkänt i århundraden, eftersom ett flertal diskussioner med föräldrar som tar hand om skadade barn och familjemedlemmar som tar hand om varandra när skadade handen. Föräldrar till sjuka barn, till exempel, har historiskt varit beskrivs vara i ett konstant tillstånd av sorg när de klara av sjukdomen. Det var dock inte förrän i slutet av 20th century att kronisk sorg erkände formellt, och att vårdpersonalen började vidta åtgärder för att hjälpa människor att hantera det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.