Vad är ett sjätte sinne?

ett sjätte sinne är en känsla bortom vedertagen fysiologisk fem sinnen syn, hörsel, lukt, smak och känsel. Många använder termen "sjätte sinne" för att beskriva ett särskilt känsligt känsla av intuition eller uppfattning som tillåter människor att förutsäga händelser eller ta upp subtila signaler som andra missar. Människor också ibland beskriva extra-sensorisk perception (ESP) som ett sjätte sinne, betonar tanken att sjätte sinnet är paranormal karaktär. I själva verket har forskarna upptäckt flera fysiologiska sinnen än de välkända fem . Exempelvis Balanssinne , det mänskliga balanssinnet, kallas ibland ett sjätte sinne. Forskarna har också upptäckt en speciell struktur i näsan kallas vomeronasal organ som verkar fungera som ett sjätte sinne, plockar upp specifika hormon signaler. År 1999 föreslog forskare vid Harvard att människor inte skulle ha meddelats med hormon signaler på någon gång under sin evolutionära historia.

True fysiologiska sjätte sinnen åt sidan, en del människor tror att de mer efemära versionen av sjätte sinne tillåter människor förutsäga framtiden, ibland med varierande framgång. När någon har speciellt förutseende puckel, till exempel, kan någon säga att han eller hon har "ett sjätte sinne. " Sjätte sinnet används också för att förklara paranormala fenomen som clairvoyance, det trodde förmågan att se in i framtiden. I denna bemärkelse kan folk använder även termen "Second Sight" för att beskriva den sjätte sinne. har åtskilliga studier genomförts på The Sixth Sense, för att upptäcka huruvida folk verkligen kan förutsäga saker. De flesta av dessa studier visar att i betydelsen en förutsägelse eller puckel som inte kan förklaras med rationella medel går det sjätte sinne inte existerar. Vissa människor är väldigt bra på att identifiera subtila signaler i en situation som de kan använda till sin fördel, och personer med mindre insiktsfulla personer kan förväxla denna färdighet som ett sjätte sinne.

>

En av de vanligaste bevis mönstrade att stödja tanken på det sjätte sinnet är en apokryfisk historia om en vän till en vän som "har en dålig känsla" och handlade om det, undvika vissa olyckliga öde. Detta är ett exempel på en kognitiv partiskhet kallas bekräftelse bias, som leder människor att göra sig av uppgifter som inte bekräftar sin tro. För varje dålig känsla som betalar sig, med andra ord, människor har många fler dåliga känslor och chansningar som aldrig uppgår till någonting, men de glömmer bort dessa dåliga känslor och fokusera på det som bekräftat sin tro på kusligt intuition.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.