Vad är ett cylinderlås?

Cylinderlås är en vanlig form av lås som kan rekeyed med en relativ mängd lätthet. Den största fördelen med konstruktionen av en cylinder lås är att det är möjligt att öppna cylindern och påbörja processen med rekeying den mekanism genom att helt enkelt ta bort ett par skruvar. På grund av bristen på svårigheten att utföra denna uppgift, kan en låssmed rekey en cylinder lås på bara några minuter. Den huvudsakliga utformning för alla cylinderlås är möjligheten att få tillgång cylindern snabbt och effektivt, och därmed göra nödvändiga förändringar på kort tid. Detta kan vara till fördel när det finns ett behov av att byta lås på ingångar och utgångar till hemmet eller arbetsplatsen snabbt. Ett cylinderlås kan konfigureras på flera olika typer, bland annat en wafer glas lås, en skiva glas lås, eller ett stift tumla lås.

Ytterligare en fördel för en cylinder lås är att det är möjligt att rekey låset utan att behöva göra några ändringar eller utbyte av bult arbete på enheten. Eftersom förändringarna genomförs i cylindern, allt som behövs är att koppla bort cylindern från bulten arbete, göra nödvändiga ändringar, och sedan sätt tillbaka cylindern på bulten arbete. Ofta kan detta ske endast genom att skruva loss en skruv och sedan använda samma skruv för att säkra cylindern tillbaka till bulten arbete när rekeying är klar.

Den tredje fördelen att användningen av en cylinder lås är att det är möjligt att ha flera olika typer av Cylinderlås alla knappat att arbeta med en gemensam nyckel. Således är det möjligt att använda en skiva tumlaren under en dörr, när du använder en wafer tumlaren under en dörr, men fortfarande använder en nyckel för att öppna båda dörrarna. Denna fördel kan hjälpa till att minimera fumla med nycklarna när du försöker gå till eller från hemmet, eftersom en nyckel passar alla lås.

Tillsammans med en huvudnyckel strategi för användningen av cylinder lås är det också möjligt att ha varje cylinder lås utformade så att en annan nyckel behövs för varje lås i lokalerna. Detta kan hjälpa till hjälp på arbetsplatsen, som lås som kan knappat att enbart arbeta med nycklar ut till anställda med auktoriserad tillgång till skyddade områden. Samtidigt, kan delar av arbetsplatsen som är öppna för alla anställda fortfarande säkras genom att använda lås som är knappat att matcha nycklar utfärdas till alla som arbetar i utrymmet, oavsett nivån på säkerhetsprövning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.