Vad är ett Visa Globe?

En show jordklotet är ett glas fartyg fylld med färgat vatten och hängde utanför ett apotek. Visa jordglober gång var den universella symbolen för att kunna utöva farmaceutisk i den engelsktalande världen, men de fasades ut under 1950 och ersättas med en mortel symbol. Idag är det ytterst ovanligt att hitta ett apotek som visar en show världen, även om riklig visa klot finns i antikaffärer och på auktion för folk som gillar att samla in dessa intressanta delar av sjukdomshistoria. Den första dokumenterade exempel på visar glober uppstod kring den 17-talet, i England. Forskare har föreslagit att visa världen utvecklats när yrkena druggists, kemister, apotekare och började gå samman på 1500-talet. Före denna period, tävlade dessa yrken hårt för kunderna, och den utbildning som skilde sig markant. Eftersom de yrken började gå samman, skicklighet vid kompoundering droger började bli viktigt, och visa jordglober användes för att demonstrera kompoundering förmåga, eftersom skapa de nödvändiga kemiska reaktionerna färg vattnet i världen kan vara knepigt. Visa jordglober kunde hänga eller vara fristående, beroende på personlig smak. Mest liknade överdimensionerad fancy parfymflaskor, med rundade baser och utarbeta halsar, och några ingår etsade glas och utsmyckade ramar metall. Färgen inuti valdes efter bedömning av enskilda apotekare, och några farmaceuter skapade även ränder och virvlar i deras show jordglober att visa upp sina färdigheter.

Vissa har föreslagit att visa världen var som ett bevis på förmågor i tiden före utöva farmaceutisk var reglerad. Genom att visa en show jordglob, en apotekare kunde visa färdighet i att formulera droger, öka konsumenternas förtroende. Dock kunde apotekare enkelt använda kokböcker för sin show glober och skicklighet vid förvärrar droger skulle inte vara användbar utan medföljande medicinsk kunskap, särskilt i en tid när giftiga ämnen som arsenik och kvicksilver användes i medicin.

Troligtvis visa världen uppstod som en tydlig visuell symbol som lätt skulle kunna tolkas av analfabeter kunder. Grafiska kännetecken användes av många företag och yrken samt genom 1800-talet så att kunderna förstod som tillhandahölls, och den tradition av visuella representationer för specifika yrken fortfarande består. Frisersalonger, till exempel, är ofta dekorerade med barberare polacker och många historiska pubar och värdshus behålla sina grafiska kännetecken för kulturellt värde, som till exempel i fallet med många pubar som kallas "The Crown" i England som kan identifieras av trä kronor hängde över deras dörrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.