Vad är en vapensköld?

Ett vapen är en symbol eller samling av symboler, ofta företrädda i en sköld, som visar drag av en viss familj. Det är en del av en praxis som kallas heraldik, som omfattar forskning och beskriva drag av vapen, och spelar in dem för framtida bruk. Tvärtemot vad många tror, ett vapen är inte tilldelas en hel familj, utan snarare till en viss person i familjen som har ansetts värdig äran att visa vapensköld. Traditionellt har det gått till kungligheter, men inte enbart. Medan ursprunget till statsvapnet är okänd, blev det en återgivning av militära medel under åren och används fortfarande i vissa situationer i dag.

riksvapen är en europeisk tradition som utnyttjades ofta i flera olika sätt, men en av de vanligaste användningsområdena för Statsvapnet på skölden av riddare. Vapenskölden visas på skärmen skulle hjälpa riddarna skilja sig från sina fiender. Vapnet kan överföras från far till son med subtila förändringar som gjorts för att notera passagen av armarna. Detta kan innefatta en förändring i färg eller avgift-bilden i mitten av skärmen på en vapensköld. Vapenskölden blev en symbol för adel, och det blev ett krav för riddare delta i turneringar. Allteftersom tiden gick, vapnet utvecklats från enkla mönster i genomarbetade och intrikata konstverk.

Några av de delar av en vapensköld inkluderar avgiften, rodret, kransen, krön, och mottot. Mottot är en förklaring-typiskt vid botten eller toppen av vapen, men inte uteslutande-som uttrycker familjens motiv eller avsikter i ett samhälle. Rodret är hjälmen på toppen av skärmen, i regel representerar en rang eller tidsperiod då riddaren kämpade. Kammen är en dekorativ verk som visas ovanför rodret, kransen håller Lambrequin tillsammans och Lambrequin visas som ett draperi över rodret och fungerar som en bakgrund för hjälmen. Även om vissa av dessa delar av vapnet är inte del av den officiella vapensköld-eller beskrivning av vapnet-de återfinns på många, kanske de flesta, vapensköldar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.