Vad är en sarkofag?

en sarkofag är en begravning behållare som är huggen i sten. Tidigare har många sarkofager tillverkade av kalksten, även om ett stort antal olika typer av sten kan användas, bland annat granit som det används för att göra King Tutankhamons berömda sarkofagen. Många associerar sarkofagen med antiken, eftersom dessa begravning behållare användes flitigt under denna period, även om en sådan begravning containrar fortsätta att användas i vissa regioner i dag.

Ursprunget till ordet "sarkofag" är ganska intressant. Ordet kommer från grekiskans sarx , eller "kött" och phagein , som betyder "att äta. " Grekerna trodde att det sarkofager bokstavligen åt de organ som lagras inuti, upplösning ben inom en mycket kort tid, särskilt när de höggs av kalksten. Ordet lånades av romarna, men den intressanta idén om nedbrytningen inte, och har sedan filtreras ned i det engelska språket.

Många gamla kulturer används sarkofager, normalt för en mycket framstående död som en kung och valda ledare. I Kina användes utsmyckade sten sarkofager att begrava medlemmar av den kungliga familjen, och de var ofta konstfullt snidade, och ibland med inläggningar av guld och ädelstenar. I Egypten användes den sarkofag som den yttre begravning behållare, vanligtvis konstruerade för att vara stora nog att rymma en kista, och ibland en kapsling antal kistor som var tänkta att förhindra röta. Grekerna, efter sjätte århundradet, tillsammans med romarna, som också används sarkofager, varav en del kan fortfarande ses i dag.

Klassiskt, är en sarkofag bara en stor sten låda. I vissa kulturer är det tradition att snida en avbildning i locket till sarkofagen, som skildrar ansikte av den döde, och i vissa fall, och avbildas kan vara en hel kropp. Sarkofager är också traditionellt utsmyckad med olika träskulpturer, varav många också föremål av symbolisk betydelse utöver dekorativa värde. En sarkofag kan också vara fodrade med bly eller annat material i långsammare av förruttnelse.

Även om grekerna kan ha trott att sarkofagen skulle äta organ, senare kulturer valde dessa nedgrävning containrar på grund av deras oförstörbarhet. De användes som monument till mäktiga personer i samhället, och de har också hållas utanför gravplundrare som kan ha varit intresserad av smycken, textilier och andra allvarliga varor som kunde ha blivit begravda med de döda. Idag flera exempel på antika sarkofager finns till försäljning på museer över hela världen, så att besökare kan beundra deras hantverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.