Vad är en rockring?

rockring? är ett varumärke leksak i Kalifornien-baserade Wham-O-företag även skaparna av Frisbee?, Superball?, Hacky Sack?, och Slip 'N Slide-som presenterade rockring? till marknaden 1958. Den rockring? utvecklades av Wham-O grundare, Arthur "Spud" Melin och Richard Knerr bygger på ett koncept från Australien.

Användning av fälgar som leksaker och träningsredskap går tillbaka mycket långt i många kulturer. Tunnband rullades och används för andra spel, men flera kulturer specifikt använt dem för att svänga runt kroppen-antingen vid midjan eller någon annanstans. Detta var gjort, till exempel genom Lakota indianerna i Nordamerika.

Historien går som på 1950-talet, en lärare i Sydney var med en bambu hoop med sina elever i idrott klass, lär dem att rulla tunnband runt midjan av svajande rytmiskt. Bamboo hoops var de första som skall tillverkas, och en Leksaksmakaren heter Alex Tolmer undersökt möjligheten att mass-produktion.

Tolmer utvecklat ett tunnband av polyeten. Det var lättare än bambu hoops, och billigare också. Tolmer sällskap, Toltoys sålde 400. 000 av de stötestenar 1957. Toltoys och Wham-O hade ett förhållande, och Melin och Knerr var intresserade av att vidareutveckla bågen. En del slogs, och Wham-O varumärkesskyddade namnet Hula-Hoop?.

Efter några konstruktionsändringar, Melin och Knerr började föra sin rockring? allmänheten 1958, bara ett år efter lanseringen av den populära Frisbee?. De gjorde lekplats kampanjer och reklam i tv. Den rockring? blev en sådan modefluga att de sålde tjugofem miljoner av produkten på bara fyra månader. Konkurrenter, ser hur förälskad människor, snabbt kom med liknande produkter.

På sextiotalet, efter en plötslig nedgång i försäljningen, Wham-O la kullager inuti varje rockring? att skapa ett ljud när de virvlar. Andra nyheter inkluderar fällbara Hula Hoops?, Och olika dimensioner för att passa människor med olika midja storlekar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.