Vad är en mental not?

Någon sägs vara "att göra en mental not" när de försöker komma ihåg något som kräver särskild uppmärksamhet, t. ex. behovet av att plocka upp en flaska mjölk på vägen hem. Termen används också ibland lite sarkastiskt att illustrera en situation, som därför kan man ibland höra någon säga "mental note: inte fortsätta fortkörning när du ser en polisbil parkerad vid sidan av vägen. " I den första meningen, att försöka att komma ihåg något som kanske inte alltid effektivt, eftersom alla som har glömt en viktig ingrediens i en speceriaffär, en viktig födelsedag, eller ett jubileum är väl medveten om. Termen används också för att göra en liten utvikning i text, ofta med inbyggda sarkastisk kommentar.

Normalt någon gör en mental anteckning om han eller hon är i all hast, och inte har tid att skriva ned något. Exempelvis kan någon göra en mental anteckning att han eller hon är ute på bagels, med avsikt att plocka upp några fler någon gång under dagen, eller någon som kan se att en butik är att ha en försäljning och gör en mental anteckning till tipsa en vän. Detta innebär oftast att något är någorlunda viktigt, men kanske inte avgörande. Den mänskliga hjärnan är ett mycket komplext instrument, och det är ökänd för att spela tricks med minne. Vissa människor tycker att de kan komma ihåg förra veckans inköpslistan i perfekt detalj, men inte ett lösenord som de just har gjort att få tillgång till ett online-konto. På grund av detta ökända svaghet är det allmänt idé att göra en mental anteckning till en fysisk anteckning, att se till att det, som kräver uppmärksamhet är verkligen gick till. Bär en liten anteckningsbok med påminnelser kommer även att låta dig ANTECKNA telefonnummer och annan information på en central plats, vilket gör det lättare för dig att hålla reda på dessa saker. Om du måste göra en mental anteckning om något, kan du försöka binda det på med något annat att se till att du kommer ihåg det. Vissa människor tie bokstavligen på påminnelser av psykisk anteckningar genom att skriva ett snöre eller ett gummiband runt ett finger, men du kan också skapa en mnemonic eller fras att minnas något. Till exempel, om dina sopor upphämtning alltid på torsdag, kanske du kan tänka dig en ordagrann ordlek med "torsdag" och "skräp" för att påminna dig själv att gå ut med soporna i tid.

Många använder termen "mental note" som lite av blomstra, ofta för att påpeka att något är befängt eller uppenbara. Retorisk kommentar om olika situationer som kan innehålla en uppmaning att göra en mental anteckning som refererar till utskjutande punkt i kommentaren. Exempelvis kan en kolumnist diskutera en berättelse om någon försöker muta en agent i Internal Revenue Service, och rubriken i kolumnen kan vara: "Mental Note: muta IRS ombud brukar inte bli bra. "I mer befängda rike saker, kolumnist kommentera en berättelse om någon som förföljdes slumpmässigt för att göra något som att ta ett mellanmål på ett plan:" Mental note: tydligen ta bananer på en plan för en måltid är ingen bra idé . "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.