Vad är en hud-Walker?

En hud-Walker är en legendarisk varelse i vissa indianska kulturer som är något liknande den europeiska varulv. Liksom varulv, är hud-walker en shape-shifter, människa ibland, och ibland tar upp aspekten av ett djur, oftast på natten. I sin djur form, en hud-gångare kan vara nästan vad som helst, inklusive varg, coyote, räv, björn, uggla, eller kråka. Även hud-vandrare kan ha en favorit form som de normalt använder, har de rätt att bli allt de önskar. Medan hud-gångare är mest känd från Navajo folklore, analogier finns i mytologin av andra stammar, inklusive Mohawk, Hopi och Aztekerna. I Navajo tradition, hud-gångare eller yee naaldlooshii är en människa som har fått sin styrka genom trolldom. Skin-vandrare är skrämmande, farliga och svåra att döda. Häxor förtjäna sin makt genom att bryta mot ett tabu och allmänt använda det för att skada andra, så de anses vara en sorts monster. I djurförsök har form, är en hud-walker mycket snabbt och omöjlig att fånga. Hud-vandrare ibland förvandla sig till djur bara för att gå igenom stora avstånd snabbt. De kan även förändra för att åstadkomma förödelse på andra, eftersom deras identitet kommer att vara dolda och de kommer att kunna undgå snabbt vid behov. Både människor och djur kan enkelt berätta en hud-Walker från ett riktigt djur, såsom hud-walker är oförmögen att röra sig helt naturligt i animaliskt form.

A hud-walker vanligtvis bär päls av djur han eller hon kommer att förvandla till, oftast utan några andra kläder. På grund av deras förening med hud-vandrare, vilda djur hudar är tabu i Navajo kultur och sällan sett. Ett hud-gångare kan bara besegras om man kan upptäcka hans eller hennes mänskliga identiteten. Detta är möjligt om hud-är gångare spåras tillbaka till hans eller hennes hem, eller, i vissa berättelser, om en hud-walker är sårad och samma skada senare noteras på en människa.

Det är nästan omöjligt att döda en hud-gångare i mänsklig form, finns det magiska sätt att skydda sig och även att döda en hud-gångare. Traditionell tro healers kan utföra ceremonier för att skydda en från risken för hud-vandrare, eller en person gå ut på kvällen kan täcka sin kropp med majs pollen, ceder aska eller enbär. Om en person upptäcker den mänskliga identiteten hos en hud-Walker, han eller hon kan döda häxan genom att säga: "[Namn], du är en hud-gångare. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.