Vad är en enhet ljus?

En enhet ljus är egentligen en uppsättning av tre ljus-två tunna avsmalnande och en större konisk eller kaka ljus stöds av ljusstakar. En enhet ljus traditionellt används i ett kristet bröllop ceremoni för att symbolisera en sammanslagning av två familjer eller personligheter till en ny bildas i äktenskapet. Om bruden och brudgummen väljer en enhet ljus ceremoni, är det vanligtvis utförs efter utbyte av löften men före det officiella uttalandet av äktenskap. Enhetsprincipen ljus ceremoni anses frivilligt av de flesta kristna samfund. Det behöver inte ha en religiös komponent heller. Många humanistiska vigslar innehåller också ett utrymme för en enhet ljus bekräftelse.

Under en traditionell enhet ljus ceremoni, är bruden och brudgummen inbjuden till ett visst område på ena sidan av altaret. De två mindre ljus är rost antingen av paret själva, den bäste och HOVFRÖKEN, prästen eller bröllopsgäster genom en kedja av mindre ljus. Efter de två vaxljus tändas, kanske några ord om betydelsen av enighet ljuset läsas upp av ministern. Vanligen de två ljusen representerar enskilda personer eller familjer av bruden och brudgummen. När riktas, bruden och brudgummen ljus de större centrala ljuset tillsammans. På denna punkt, kan de två mindre vaxljus upphöra att representera en sammanslagning av identiteter eller vänster brännande att representera en fortsättning av individualitet under äktenskapet. Par ska avgöra vilket alternativ som bäst passar deras framtidsperspektiv före bröllopet dag anländer. Den centrala ljuset fortsätter att brinna som paret återvänder till altaret för en slutlig välsignelse och uttalandet av äktenskap.

Om en engagerad par beslutar att hålla en ceremoni enhet ljus, sedan bröllopet samordnaren skall förplikta ljus och ljusstakar som en del av den totala tillbehör hyra. Den centrala enhet Ljuset är ofta dekorerad med en kopia av bröllopsinbjudan eller en fotografisk bild av paret. Hela enhet ljus uppsättning bör placeras mellan församlingen och den ena sidan av altarringen före ceremonin. Bröllopet Samordnaren bör också veta vem som kommer att ansvara för belysning ljusen och se till att de har lämplig belysning material. Brudparet kan tända sina individuella vaxljus från ett altare ljus om ett missförstånd skulle uppstå.

Även om ljusstakar kan anses hyra utrustning, den enhet ljus som själv brukar ägnas paret som ett personligt minne av ceremonin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.