Vad är en ära koden?

En ära kod är en kod som reglerar beteende inom en viss gemenskap. Äran kod dikterar typiskt specifika beteenden som inte är acceptabla och statuera exempel för medlemmar i samfundet att följa. Det klassiska exemplet på en ära kod är en akademisk ära i registret, de flesta institutioner för högre utbildning har en ära i registret, från "A Cadet ska inte ljuga, fuska eller stjäla, inte heller acceptera dem som" vid United States Military Academy i komplexa ära koden vid Brigham Young University, som omfattar en rad ämnen, från modeller av beteende att klä.

Många akademiska ära koder har två delar: en del som informerar studenterna om att de måste uppträda hedervärt, och ingen tolerans avsnitt. På en skola med en icke tolerans politik, studenter och anställda förväntas kunna uppmuntra andra människor att ansluta sig till ära koden, och de måste rapportera personer som bryter mot koden. Ingen tolerans politik är mycket vanliga vid militära skolor, där de främja samarbete och teambuilding tillsammans med redovisningsskyldighet. I vissa skolor har eleverna måste underteckna alla tester och papper med den äran kod, som en bekräftelse på de grundläggande föreställningar som ligger till grund för skolans samhälle och akademisk miljö.

Några ära koder fokusera enbart på akademiska beteende, oftast dikterar att eleverna inte ska fuska på prov och papper. Andra kan inkludera sociala och moraliska beteende, skolor drivs av religiösa samfund, exempelvis ofta berätta för sina elever att de skall handla dygdigt och korrekt. Andra skolor kan informera eleverna om att de har socialt ansvar i sin ära koder, uppmuntra eleverna att engagera sig i beteende som gynnar världen som helhet, medan de får sina utbildningar.

Beroende på språk ära koden studerande kan förväntas endast följa koden inom ramen för sina utbildningar, och de kan behöva följa koden i alla aspekter av livet. På institutioner där studenterna måste ständigt följa den äran kod, brott mot koden som sker utanför skolan, som bor i en off-campus lägenhet med en partner utan att vara gift och samtidigt delta i ett katolskt college, kunde utgöra skäl för utvisning.

är Honor koder för att ingjuta grundläggande hedervärda principer, lägga grunden för att leva etiskt och ansvarsfullt sätt. Vissa skolor kräver också sina studenter att studera etik klasser under deras första år, så att eleverna kan diskutera etiska frågor, inklusive ära kod. Liberal arts colleges tenderar att ha en ära kommitté som regelbundet reframes äran kod, skicka den till en skola för hela omröstningen, så att äran koden kan anpassas för att klara av att förändra värderingar.

Kränkningar av äran koden kan behandlas på olika sätt. I de flesta fall om en student anklagas för att bryta mot koden, en undersökning eller rättegång hållas för att fastställa sanningen. Om studenten är dömd, kan han eller hon kan helt enkelt vara varnad, eller en dom om utvisning vara avkunnats. Utvisningar används vanligen för allvarliga kränkningar av den ära kod, medan en varning ges om en elev bryter mot koden oavsiktligt eller inte var klart om de exakta villkoren i koden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.