Vad är en Yankee Swap?

Yankee swap är ett populärt partyspel som också kan kallas en vit elefant gåva utbyte. Det är oftast spelat som en del av en familj eller vän insamling eller personalfest under sportlov, och det är mest populärt i länder som Nordamerika, särskilt i USA och Kanada. Det är huvudsakligen ett spel där gåvor ges, men de är vanligtvis antingen använda föremål eller gag gåvor. De är inte tänkta att vara otroligt genomtänkta presenter och de är inte avsedda att väljas med någon person i åtanke. Ibland spelet är roligare när de gåvor är betydligt fruktansvärda, och vissa familjer kommer att återvinna några av de värsta av dessa varje år för att spela spelet.

Reglerna för Yankee swap kräver att varje person att få en gåva, och vanligtvis varje Yankee swap part har regler om vilka typer av gåvor och tjänster, även om någon får ut några pengar på gåvan. När gåvor och gästerna är monterade, är någon typ av ordning som fastställts vem som kommer att välja en gåva först. Detta kan ske genom nummer, alfabetiskt eller efter namn i hatt. Den person som startar Yankee swap väljer en gåva för att packa och sedan visar gåva till de andra spelarna. Nästa spelare går och får antingen packa upp en ny gåva eller valde gåvan den tidigare spelaren oförpackade. Om spelaren byter presenter, personen lämnade utan en gåva blir att antingen välja en ny gåva eller stjäla någon annans närvarande. Ibland regler begränsa antalet gånger en enda gåva kan vara stulna, och möjliggör inte en sådan omflyttning av samma gåva fram och tillbaka mellan spelarna.

Så småningom, och oftast med mycket glädje och enfald, är alla presenter ut. Den spelare som gick först kan få "gå sista" alternativet också. Han eller hon kan komma att göra en slutlig Yankee swap eller välja att behålla gåvan närvarande besatta vill avsluta spelet.

Hur Yankee swap spelas kan vara noggrant definierade eller snarare freeform. Som har rätt att köpa presenter bör nog tänka över deltagare i utbytet, och om någon gåva valt kan anses olämpligt att några av spelarna. På arbetet, till exempel kan en person vill behålla presenter dum, men se till att de 'inte vara oartig.

Spelet kan ta mycket lång tid om alltför många byten utförs eller om det finns för många spelare. Det är inte så roligt om det finns för få deltagare. Syftar till att ha minst sex spelare är en bra idé, och spelet kan inte lyckas om det finns fler än omkring femton spelare, om människor inte har mycket tid att spela.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.