Vad är en Wax Museum?

En vax museet har en samling av levande vax siffror typiskt representerar kändisar. Många vaxkabinett har också en "Chamber of Horrors" som avbildar kända brottslingar gärning och andra ohyggliga scener. Gäster till ett vax museum är oftast tillåtet att fotografera sig med vax siffror.

Marie Tussaud krediteras med uppfinningen av vax museet. Hon lärde sig konsten att vax modellering från sin arbetsgivare, Dr Philippe Curtius, och blev en kändis i slutet 18th century Paris, skulptera sådan berömd siffror för dagen som Voltaire och Marie Antoinette. Fast hon fängslades och planerade för utförande, släpptes hon på grund av hennes skicklighet som vax skulptör.

Marie Tussaud öppnade sin första permanenta vax museum, inklusive en SKRÄCKKABINETT skildrar de övergrepp av den franska revolutionen att hon snävt undkom på Baker Street i London 1835. 1884 flyttade det till Marylebone Road, där den finns idag. Madame Tussaud's Wax Museum har varit en populär turistattraktion sedan starten, och nu har filialer i Amsterdam, Hong Kong, Shanghai, New York City och Las Vegas. Ytterligare platser i Hollywood och Washington DC är planerade. Förutom Madame Tussauds , det finns många oberoende vaxkabinett, som vanligtvis finns i turistområdena. Den Movieland Wax Museum, öppnades 1962 i Buena Park, Kalifornien, var det största Wax Museum i USA tills den stängdes 2005. Andra anmärkningsvärda vaxkabinett omfatta Fisherman's Wharf Wax Museum i San Francisco, Kalifornien och Royal London Wax Museum i Victoria, British Columbia.

Några vaxkabinett skildra en viss tema. Hollywood Wax Museum i Hollywood, Kalifornien erbjuder en samling av vax siffror skildrar filmstjärnor och monster film. National Stora svarta Wax Museum i Baltimore, Maryland, är en hyllning till African American History, som skildrar anmärkningsvärda svarta siffror i hela USA: s historia samt fasor slaveri. The Castle of Diósgy? R vax museum i Ungern visar ett antal scener från medeltida liv. Det är också vanligt att vaxkabinett att skildra viktiga siffror och ögonblick i historien i det land eller stad där de är belägna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.