Vad är en Trench Drain?

ett dike drain "är ett avlopp som görs genom att sänka ett dike i marken för att hämta vatten och avrinning så att den kan skyfflas till andra platser. Trench avlopp är bland de mest grundläggande och gamla från avlopp, och de kan användas i en mängd olika tillämpningar. De är också mycket lätt att installera, vilket kan göra dem bra val för att hantera dränering problem på kort sikt. I sin enklaste form är ett dike rinna genom att gräva ett dike i ett område där marken sluttar. Den negativ lutning av marken kommer att uppmuntra vattnet att flöda i riktning mot dräneringen, medan diket kommer att samla upp vattnet. Vissa dike avlopp är försedda med galler som är utformade för att hålla stora skräp ur avloppet så att det kommer att förbli klar i hårt väder, även om galler måste regelbundet rengöras.

Roadside diken är ett vanligt exempel dike avlopp. I detta fall är vägen byggd med ett sluttande yta som uppmuntrar väg att kasta vatten, med diken fånga vattnet så att den inte kan stiga och svämma över vägen. Den diken i sin tur föra vatten till en sjö eller ett vattendrag, där det kan släppas ut. Diken kan också kombineras med kulvertar, som löper under korsande vägar. I en version av diket drain känd som en fransk avlopp, ett perforerat rör monteras i botten av golvbrunnen och avloppet är packad med sand eller grus. Vattnet filtreras genom till botten av diket, där den rinner in i röret för bortskaffande, med grus fungerar som ett filter. En stor fördel med franska avlopp är att när de väl är installerade de inte avbryter en yta som en gräsmatta eller väg, till skillnad från diken, vilket kommer att skapa distinkta divots.

Trench avlopp kan också utnyttjas för bevattning med dammluckor stängs eller öppnas som behövs för att flytta vatten runt ett dike avlopp system. Den här enkla metoden för bevattning har använts i tusentals år, vilket gör den till en av de äldsta jordbruksredskap i boken. Ett dike drain system som ansluts med en bäck eller sjö kan öka mängden åkermark inom en viss region, som tillåter människor att expandera sina gårdar och städer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.