Vad är en Switchblade?

Ibland kallas en automatisk eller Flick kniv, är stiletten en form av pocketknife som är utrustad med en vikbar eller skjutbar blad som styrs med hjälp av en fjädermekanism. De flesta konstruktioner kräver införande av en liten spak eller knapp på ytan av handtaget, vilket gör det enkelt att frigöra bladet för att användas när och om det behövs. När bladet är indragen eller vikt, finns det ingen chans att misstag kommer i kontakt med vassa kanter.

Även om den exakta ursprung Switchblade knivar är en fråga för debatt, de flesta experter spår början av enheten tillbaka till första hälften av 19th century. Knivar som konstruerades med antingen en fjäder ut att få en kniv som hoppar fram i fronten på handtaget eller design som använt en hävstång för att utlösa bladet att breda ut sig från resten av kniven hittades i Storbritannien och Frankrike så tidigt som 1840. Några av de mönster som var påminner om små handeldvapen som är från samma period. Switchblades att bära en närmare likhet med knivar som används i dag framträdde strax före gryningen av det 20th århundradet.

Med tiden har den vikbara Switchblade tenderade att bli mer populär design för kniven. En kniv av denna typ anses vara ett perfekt alternativ för camping resor samt för allmänt bruk i hemmet. Eftersom bladet är dold när enheten inte används, det anses relativt säker i jämförelse med andra typer av knivar som har en ständigt utsätts blad. En Switchblade kniv anses också vara säkrare än den vanliga hobby eller camping kniv som måste vikas manuellt, eftersom det inte finns något behov för fingrarna att komma i kontakt med bladen medan bladet är ovikta från huvuddelen av kniv.

I mitten av den 20-talet började många nationer att anta lagstiftning som begränsade möjligheten för människor att utföra switchblades i vissa inställningar. Skolorna började konfiskera switchblades finns i skåp eller i besittning av eleverna under skoltid eller skolan sponsrade aktiviteter. I vissa länder, stiletten uppnått status som anses vara ett dolt vapen, vilket gör det ett brott att bära en i offentliga byggnader eller andra områden där människor samlas i stora skaror. Ansträngningarna att förbjuda stiletten helt har gjorts då och då, dessa ansträngningar finns fortfarande en stor framgång på de flesta områden i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.