Vad är en Sweepstakes?

hästkapplöpning jargong, som släpper spel faktiskt investerar en andel i resultatet. Den lyckliga vinnaren (s) samla in eller "sopa upp" alla de insamlade insatserna som belöning. Således termen lotterier kom i populär användning som någon tävling där vinnarna väljs slumpmässigt från en pool av kvalificerade deltagare. Sponsorerna i ett lotteri i allmänhet är ansvariga för hur en kvalificerad post definieras och andra regler för stödberättigande.

Många tävlingar erbjuds som ett lotteri för deltagare som antingen köpa biljetter, fyll i uppgifterna kort eller fylla i ett online submission form. Vissa tävlingar kräver deltagarna att kvalificera sig genom att samla poäng i en färdighet tävling eller frågelek, men tekniskt sett de flesta tävlingar kräver inte att tävlande har särskild kompetens annat än förmågan att fylla i ett formulär och följer en vägbeskrivning.

Syftet med ett lotteri tävling är ofta att främja en produkt eller locka nya potentiella kunder genom ett tydligt samband mellan priserna och sponsorn. En resebyrå, till exempel, kan hålla ett lotteri tävling där första pris är en veckolång resa till en lyxig semesterort redan representeras av resebyrån. Andra mindre priser i ett bolag som sponsrat tävlingar kan vara en generös leverans av en produkt eller en gradering av prispengar.

Oddsen att vinna ett pris i en typisk tävlingar avgörs av det totala antalet deltagare, men nationella tävlingar sponsras av ett stort företag skulle kunna få miljontals kvalificerade poster, särskilt om flera poster från varje deltagare är tillåtna. Även om oddsen att vinna den enda Grand Prize kan vara oändligt många människor fortfarande ange ett lotteri för att vinna många mindre vinster med till synes bättre odds.

Sponsorer berättigade tävlingar måste följa samma regler om rättvisa som styr lotterier och andra tävlingar där vinnaren slumpmässigt urval. Anställda, familjemedlemmar och andra som är direkt knutna till sponsorn eller förvaltare av ett lotteri är ofta diskvalificeras för att undvika uppkomsten av fördomar, till exempel. Det kan också finnas åldersgränser och aktörer skulle kunna vara diskvalificerad för obehöriga ändringar av sina Anmälningsblanketter eller andra former av bedrägeri.

Vissa tävlingar verkar vara tävlingar i form, men sponsorerna kan anse att de bestrider på skicklighet om deltagarna har att ge en kreativ svar på en fråga eller rita en bild eller företa någon annan skicklighet för att kvalificera sig. Dessa typer av tävlingar är meningen att dömas av kvalificerade experter innan en vinnare kan väljas. En sann tävlingar tävling, å andra sidan, det är tillåtet att genomföras genom att nå in i ett fat fyllt med anteckningar eller med hjälp av ett slumpmässigt program att välja ut en vinnare från elektroniska uppgifter som finns på en hårddisk eller dator server.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.