Vad är en Rescue Knife?

En räddning kniv är ett verktyg som gjorts för nöd-och utomhus situationer. Denna typ av falsning överlevnadskniv är förenat med användning av brandmän och personal armé, men det är också praktiskt att bedriva camping eller äventyrsresor samt att ha i ett fordon i en nödsituation. Även om alla rädda knivar med en hopfällbar kniv, en räddning kniv kan ha många andra överlevnad funktioner. En schweizisk armékniv är en klassisk typ av räddning kniv först skapats av Victorinox bolaget. Snarare än att ha en typisk kniv handtag med fällbara blad, arméknivar har en avlång center pjäs där många olika verktyg, bland annat ett knivblad, vänd ner. Detta centrum pjäs kan vara röda, blå, gul, silver eller svart. Mindre Swiss Army rädda knivar har ett knivblad, nagelfil och sax medan de större modellerna innehåller verktyg som pincett, en kabelskalare, en skruvmejsel, en skiftnyckel, ett glas såg, och ett bilbälte kutter.

bilbälten fräsar är ett populärt inslag på många olika typer av räddningsinsatser knivar, särskilt knivar säljs som en brandman rädda kniv, eftersom de kan bidra till att undanröja människor instängda i ett fordon som efter en bilolycka. Bältet skärmaskin kan vara fjäderbelastade för enkel åtkomst. En räddning kniv kommer troligen också att ha ett verktyg för att bryta glas som en vindruta.

De flesta stilar av räddningsinsatser knivar har en svart handtag av glasfiber eller nylon. Det kan vara texturerat eller inkludera fingergrepp. En vanlig storlek rädda kniv har ett handtag som passar lätt i handen, men det finns även mini sized rädda knivar som är lite svårare att arbeta med, men har fördelen att montera nästan var som helst, t. ex. i en ficka byxor. En vanlig storlek kniv överlevnad rädda kan omfatta ett ärende eller hölje och brukar passar inuti en sko eller hänger från ett verktygsbälte. Flesta folding rädda knivar har rostfritt stål.

Många av bladen på verktyg kniv räddning är mjuk, men vissa är starkt tandad tandade att möjliggöra för sågning. Vissa överlevnad knivar har en trubbig snarare än spetsiga änden och dessa kan inkludera en specialdesignad inredning som ett glas brytare. En hopfällbar rädda kniv kan ha många små, användbara saker såsom en gäll vissling och en liten ficklampa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.