Vad är en RÖKBOMB?

Smoke bomber är en form av fyrverkerier som är utformade för att frigöra stora mängder rök när enheten är aktiverad. I vissa fall är rök bomb avsedd att användas som en markering eller signalera enhet som kan hjälpa till att identifiera en plats. Vid andra tillfällen kan bomb utnyttjas som en del av specialeffekter utnyttjas under ett skede eller teatralisk produktion. Den rök bomb kan också användas som ett medel för att skymma synfält under en kort tid. Den grundläggande funktionaliteten i en rök bomb innebär att man använder någon typ av oxiderande agens, såsom kaliumklorat, tillsammans med en energikälla och någon typ av moderera förening. Alla dessa element är samarbetat med ett organiskt färgämne i pulverform. När enheten är antänds eller aktivt, är färgen ut i fria luften och genast förvandlas till en form av rök som filtar området för en kort tid. Det finns tre grundläggande mönster för en rök bomb. Röken bollen är rund enhet som ofta konstrueras med lera skal. Föreningar inom rök bollen ut när bollen är sönderslagna, och kan ge en trovärdig mängd rök i flera sekunder. Denna typ av rök bomb har normalt en begränsad räckvidd och är idealisk för användning i att skapa en snabb spridning eller för användning i dramatiseringar.

Smoke ljus ger effekten av att skapa ett fält av rök under en längre tid. Vanligtvis cylindrisk form, har röken ljus utseendet på en överdimensionerad smällare. När den är aktiverad, en rök bomb av detta slag kommer att fortsätta att producera ett tjockt moln av rök i fem till tio minuter med lätthet. Ljusen är ofta användbart som rök testa produkten i olika industriella tillämpningar, liksom för att skapa en trovärdig rökridå för de brottsbekämpande myndigheterna eller i vissa typer av utomhusspel.

Röken kapseln är den tredje gemensamma konfiguration för rök bomb. Ibland som en rök granat, är kapseln aktiveras genom att ta bort en knappnål, mycket på samma sätt som en granat. När PIN bort denna typ av rök bomb kommer att släppa ut en jämn ström av rök under en längre tid. Rökbehållare är idealiska för signaling situationer, exempelvis i militära manövrar.

I allmänhet är rök bomb avsedd att endast ge en visuell effekt. De allra flesta av de enheter som är särskilt utformade för att vara säkra rök bomber som endast kommer att generera en viss mängd värme. Däremot kan rök bomber vara konstruerade att släppa ögat retande och andra delar för användning i specifika situationer, ofta med anknytning till militär eller rättsliga förfaranden för verkställighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.