Vad är en Pulitzer Prize?

Pulitzerpriset är ett amerikanskt pris för skillnad i konsten. Den Pulitzerpris är särskilt förknippad med journalistik, men Priser tilldelas också inom områdena musik och litteratur. En vinst är en stor ära, särskilt för en tidning, med alla tiders rekord för Pulitzerpris innehas av New York Times, med 95 kollektiva Pulitzer och med 2007. Förresten, uttalet, enligt Columbia University, är "pull it sir. " är Priserna uppkallade efter Joseph Pulitzer, en framstående sent 19: e och tidig 20th century journalist som revolutionerade New York World , en stor New York City tidningen. Enligt Pulitzer, blev känd på papper för intensiv undersökande journalistik, och det bidrog också till public service genom olika kampanjer. Ett år efter Pulitzer död 1911, grundades Columbia University School of Journalism, och 1917 den första Pulitzer Priserna delades ut av en jury som dras av denna institution och "personer av åtskillnad. " Pulitzer styrelse fortsätter att inkludera akademiker och forskare från Columbia University, liksom ansedda medlemmar av nyheterna samhället. Det finns 21 Pulitzerpris: en i musik, sex i litteraturen, och 14 i journalistik. Journalistutbildningen priser inkluderar pris för undersökande journalistik, redaktionellt serieteckning, breaking news fotografi, breaking nyhetsrapportering, förklarande rapportering, nationell rapportering, kritik, internationell rapportering, funktionen fotografering, redaktionen skriver, kommentarer, lokal rapportering, funktionen skriftligen och offentlig service. Pulitzer Prize vinnande fotografierna i synnerhet har blivit ofta mycket berömd, krönika viktiga händelser i människans historia och porträtterar känslomässiga scener genom objektivet i en kamera. I litteraturen finns Pulitzerpris ut i skönlitteratur, drama, poesi, historia, biografi och allmän facklitteratur.

Vinnaren av en Pulitzer Prize får en $ 10,000 US upphandling tillsammans med ett intyg som bekräftar att uppnå. The Public Service Award ges till tidningar, inte enskilda personer, även om en viss journalist kan erkännas i texten i citatet, och tidningen får ett Pulitzer medalj gjuten i guld med en bild av Pulitzer ansikte på ena sidan, och en hand-drivs tryckpressen på den andra.

Normalt tidningar nominera sig för Pulitzerpris genom att avge material tillsammans med en anmälningsblankett. För att bli godkänd måste tidningen skall offentliggöras i USA minst en gång i veckan, men den journalist in för priset behöver inte vara svensk. Konkurrenter i musik och kategorierna litteratur inkomma också sina egna uppgifter, bland annat kopior av det arbete som de nominera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.