Vad är en Pocket Knife?

En fällkniv är en kniv med fällbart blad som är avsedd att vara liten nog att rymmas i en ficka. Många företag gör fickknivar med flera blad, se till att deras produkter kommer att vara mångsidig. En bra fällkniv kan vara ett mycket användbart verktyg i många olika situationer, och de är gemensam utrustning för campare, jordbrukare, och akuttjänstpersonal bland andra. The Swiss Army Knife är förmodligen den mest välkända märke fickkniv, med en logotyp i form av en kvadrat kors.

fickknivar har varit populära produkter under ganska lång tid, med olika förbättringar av konstruktionen införs genom tiderna. Pennan kniv, till exempel, utfördes av herrarna i den 19: e-talet för att slipa spolar av pennor, medan större blad fördes av djurskötare och upptäcktsresande i den amerikanska västern för ett sortiment av syften. År 1900 hade låser bladet införts, vilket gör fickknivar mycket tryggare eftersom bladen inte skulle knäppa stänga under tryck, och tillverkarna började tillsätta nyttiga funktioner till sina pocketknives. En mycket grundläggande fickkniv kanske bara har ett blad som är typiskt rak och lång så att den kan användas för en mängd olika funktioner. Eventuella ytterligare blad kan innehålla saker som en syl för att borra igenom material som läder, en ansluten blad med en mjuk ytterkant och en skarp innerkant, eller korkskruvar för att öppna vinet. Pocketknives också komma med saker som pincett, tandpetare, liten sax, skruvmejslar och så vidare.

Med de många alternativ, kan det vara svårt att hitta en balans mellan en fickkniv och en multifunktions verktyg. Helst bör en fickkniv lätt ryms i någons ficka, utan uppenbarligen utbuktande. Många företag har dock göra knivar som är så laddade med alternativ som de inte längre är praktiskt för fickan, även om de kan bäras i lätt löneöversyn eller bärs på bältet.

>

Vissa tycker om att ge fickknivar som gåva, särskilt till personer som går ombord på resor eller nya kapitel i sitt liv. Andra kan passera ner dessa blad som arvegods, eftersom många tillverkare gör mycket robust, solid fickknivar som kan användas genom flera generationer. En fällkniv är verkligen en gåva att överväga en ny forskarskola, någon som planerar en stor utomhus expedition, eller någon som går in i ett område som räddningstjänst, jordbruk eller skogsbruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.