Vad är en Pengar Brailler?

Ett pengar brailler är ett verktyg som är utformat för att hjälpa människor som är blinda eller synskadade hålla reda på sina pengar. Pengar braillers göra Blindskrift markeringar på räkningar, gör att människor kan hitta dem snabbt. Flera företag tillverkar dessa produkter, ofta i bekvämt små former som fäster vid en nyckelring eller passa i en plånbok. De kan köpas från butiker som svarar mot blinda eller personer med funktionshinder, och de kan också hittas på nätet. Om du vill använda pengarna brailler, infogar någon en faktura och sedan pressar ner på tangenten med önskad valör. Den knapptryckningar i propositionen att skapa en uppsättning av blindskrift punkter som kan användas för att identifiera räkningen. För blinda, kan ett pengar brailler vara avgörande, eftersom den tillåter någon att välja rätt näbb, och den hjälper människor att räkna och hålla reda på sina räkningar. För synskadade kan en pengar brailler vara mycket användbar, ger dem möjlighet att hitta räkningar snabbt utan att behöva kisa eller kämpa för att läsa dem.

Blindskrift är ett alfabet som uttrycks i form av en serie upp ojämnheter i ett rutnät. Att läsa punktskrift, känner papper som tryckts med punktskrift prickar, registrera varje enskild Blindskrift nätet som en bokstav eller siffra. Även om det låter tidskrävande att läsa punktskrift, människor faktiskt fått kläm på det mycket snabbt, och de kan läsa och skriva i punktskrift med otrolig hastighet.

Blindskrift upplevde en kort period av impopularitet med uppkomsten av Internet, när människor började använda skärmläsare och andra tekniska lösningar på olika synskador. Men många fortsätter att använda punktskrift, och i vissa områden, måste punktskrift material som tillhandahålls av staten finansierat organ till människor som begär det. Många banker och andra institut också material i punktskrift för att vädja till synskadade kunder. Ett antal av blindskrift labelers och verktyg finns för att hjälpa synskadade att hålla reda på sina tillhörigheter och identifiera saker. Dessa verktyg kan också användas av synskadade, vårdgivare, till exempel kan använda en Blindskrift Labeler att markera objekt runt huset för de människor som de hand om. Ett pengar brailler är en bland en stor familj av produkter som kan vara till hjälp för personer med nedsatt syn.

synskadade kan också använda sig av en pengar brailler. Genom brailling varje del av pengar som du får den, kan du minska risken att överlämna någon två räkningar på en gång, eftersom punktskrift ger propositionen några textur, så att du kan finger en enda faktura när du behöver det. Eftersom brailled pengar är lite ovanlig, kan du också falla tillbaka på det i en tvist om storleken på räkningen du överlämnades till en kassa, som företagsledare kan söka brailled lagförslag om att reglera frågan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.