Vad är en PIT manöver?

grop manöver är en teknik som används av de brottsbekämpande att stoppa flyr fordon med minimal risk för föraren, polisen och allmänheten. Förkortningen PIT har flera möjliga betydelser, däribland Precision Immobilisering Technique, Pursuit Intervention Technique, och Precision Intervention Tactic, men den första av dessa är den mest allmänt accepterade. Denna teknik används oftast för att få ett slut på det polisiära inblandade biljakter snabbt och effektivt för att minska risken för allmänheten.

Gropen manöver teknik som används idag kommer från Tyskland, där den användes av tyska militära och brottsbekämpning. Vissa tror att det kan ha varit från programmet "bump och kör" teknik som används i professionella auto racing. Den användes först i USA av Fairfax, Virginia, polisens avdelning under 1970-talet. Medan grop manöver betraktas som en standard teknik som de flesta amerikanska polisen har det varit förbjudet i Storbritannien och andra delar av Europa på grund av upplevd risk.

Under en grop manöver, drar driva fordonet vid sidan ett mål fordon och rider parallellt. Förföljande fordonets främre däck skall vara ungefär införd i linje med målet bakre däck. Att verkställa gropen manöver, stutar föraren av de förföljande fordon kraftigt i sidan av målet, vilket gör att målet fordonet medar. Föraren av målet fordon förlorar kontrollen, och hans bil kan antingen snurra ut eller stannar. En grop manöver är mest effektiv på torra vägar som är fri från trafik och fotgängare. Förekomsten av våta vägar eller åskådare göra detta gå alltför farlig i de flesta fall. Det är också bra att ha mer än en driva fordon inblandade, eftersom fordonet verkställande gropen manövern kommer att behöva tid för att återta kontrollen efter kollisionen. Ytterligare driva fordon kan ta itu med misstänkta i målet bilen eller hjälpa till med skador om det går snett.

är användningen av gropen manöver inte tas på allvar. Brottsbekämpningen måste oftast söka godkännande före anställning av denna teknik under en jakt. Godkännande normalt bara beviljas om målet fordonet utgör en omedelbar fara för allmänheten eller de ombordvarande. Gropen manöver fungerar bäst i hastigheter nära 35 miles per timme (55 km /h), och när fordon är av samma storlek och höjd. Vid högre hastigheter, alternativa metoder, såsom spik remsor eller taktiska fordon boxning är säkrare och mer effektiva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.